Ορεστιάδα: Ταύτιση απόψεων Τσουκαλά – Γκουγκουσκίδου

753
ΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΣΟΥΚΑΛΑ – ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΚΙΔΟΥ
Με τον γνωστό επιχειρηματία Στράτο Τσουκαλά συναντήθηκε η κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου. Ο έμπειρος επιχειρηματίας εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη οικονομική παρακμή και την πληθυσμιακή συρρίκνωση της περιοχής.
Τόνισε χαρακτηριστικά ότι από το 1960 τα μόνα αναπτυξιακά έργα που έγιναν ήταν το αρδευτικό δίκτυο που αύξησε την αγροτική παραγωγή και το Εργοστάσιο Ζάχαρης που δημιούργησε μια ολόκληρη οικονομία γύρω του. Έκτοτε αναπτυξιακές ανάσες δεν δόθηκαν με αποτέλεσμα την οικονομική ύφεση, την ερήμωση των χωριών και την ουσιαστική απαξίωση της ακίνητης περιουσίας των κατοίκων.
Ο κ. Τσουκαλάς τόνισε ότι πρέπει να εκπονηθεί ένα Αναπτυξιακό Σχέδιο για την περιοχή, που θα το υπηρετήσουν οι τοπικές αρχές, οι επιχειρήσεις, οι παραγωγικές μονάδες, οι εργαζόμενοι, όλοι όσοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των καιρών. Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα συγκρατηθεί ο πληθυσμός και υπάρχει ελπίδα κάποιοι να επιστρέψουν.
Συνέχισε ότι για να αντιστραφεί η αρνητική πορεία πρέπει να μείνουν στην άκρη πολιτικές και πρόσωπα που μας έφεραν σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Νέες δυνάμεις να βγουν μπροστά, νέες διεκδικητικές και αξιόλογες φωνές πρέπει να ακουστούν.
Ο κ. Τσουκαλάς κατέληξε ότι η επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος να Ζω” είναι η κατάλληλη Δήμαρχος, αυτή που μπορεί να εμπνεύσει την τοπική κοινωνία, να σχεδιάσει αναπτυξιακές προτάσεις, να διεκδικήσει λύσεις. Είναι η Δήμαρχος που χρειάζεται ο τόπος.
Η κ. Γκουγκουσκίδου ευχαρίστησε τον κ. Τσουκαλά για τα καλά του λόγια και δήλωσε ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν.
Τέλος συμφώνησαν τις επόμενες ημέρες να εξειδικεύσουν τη συνεργασία τους και ειδικότερα τη συμμετοχή ανθρώπων που συμμερίζονται τις απόψεις του κ. Τσουκαλά στα ψηφοδέλτια της δημοτικής παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος να Ζω”.