Προσωρινός ανάδοχος για την ανάπλαση της παραλιακής και του κέντρου της Αλεξανδρούπολης

1369

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν καταθέτοντας προσφορές 4 εταιρείες – Η μεγαλύτερη έκπτωση ήταν άνω του 17%

Προσωρινός ανάδοχος για το έργο των αναπλάσεων στην παραλιακή και το κέντρο της Αλεξανδρούπολης προέκυψε μετά τη διαγωνιστική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν 4 εταιρείες.
Πρόκειται για το έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ”ΔΙΕΠΑΦΩΝ” ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΝΙΑΖΟΥΣΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ ΈΛΞΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ» και συγκεκριμένα για το υποέργο που αφορά σε παρεμβάσεις ανάπλασης στα τμήματα:

– Της παραλιακής ζώνης από την στροφή του Εγνατία μέχρι τις αποθήκες ΚΥΔΕΠ

– Στην Λεωφόρο Δημοκρατίας από Π. Ακαδημία μέχρι την Οδό Νικομήδειας

– Πέριξ της Ζαριφείου Ακαδημίας

– Στο Πάρκο Προσκόπων με παράλληλη διαμόρφωση νέου υπαίθριου θεάτρου.

Ο προϋπολογισμός της δαπάνης ανέρχεται σε 3.989.516,13 € πλέον Φ.Π.Α

Από τις 4 εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό τη μεγαλύτερη έκπτωση έδωσε ο οικονομικός φορέας «ΚΑΠΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με 17,73 %. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2007, έχει έδρα τη Φλώρινα και όπως αναφέρεται στο site της «δραστηριοποιείται στην εκτέλεση ενός ευρύτατου φάσματος έργων, μεγάλου προϋπολογισμού και σύνθετης τεχνογνωσίας».
Μεταξύ άλλων, το 2015 ανέλαβε την εκσκαφή των θεμελίων στο χώρο ανέγερσης της Λιγνιτικής Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΔΕΗ – Πτολεμαΐδα V ως Υπεργολάβος της ΤΕΡΝΑ ΑΕ. Νωρίτερα, το 2012 είχε εκτελέσει το μεγαλύτερο χωματουργικό έργο που έχει δημοπρατηθεί από τη ΔΕΗ στα ορυχεία Πτολεμαΐδας – Αμυνταίου με προϋπολογισμό κοντά 43 εκ ευρώ.

Προσωρινός ανάδοχος για την ανάπλαση της παραλιακής και του κέντρου της Αλεξανδρούπολης