Επίσκεψη φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Γαστρονομικών Επιστημών στο Σουφλί

1447
«Επίσκεψη φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Γαστρονομικών Επιστημών στο Σουφλί».
Τον Δήμο Σουφλίου επισκέφθηκαν φοιτητές από Πανεπιστήμιο Γαστρονομικών Επιστημών (UNISG) που εδρεύει στην Βόρεια Ιταλία και το οποίο μελετά την γαστρονομία με μία ολιστική προσέγγιση της τροφής, μέσω μιας ευρείας γκάμας επιστημονικών πεδίων.
Οι φοιτητές του Ιταλικού Πανεπιστημίου διέμειναν στην πόλη του Σουφλίου και στο πλαίσιο γνωριμίας τους με τη μεσογειακή διατροφή, ιδιαιτέρως την Ελληνική και την τοπική γαστρονομία της Θράκης, επισκέφθηκαν τοπικές επιχειρήσεις , καθώς επίσης μαγείρεψαν αλλά και γεύτηκαν τοπικά παραδοσιακά εδέσματα.
Η γαστρονομική ταυτότητα της Θράκης και ειδικότερα του Δήμου Σουφλίου με τα φημισμένα αλλαντικά και τυροκομικά προϊόντα, το τσίπουρο και το κρασί, το πεπόνι, τα σπαράγγια και το μέλι, αποτέλεσαν το σημείο ενδιαφέροντος στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο.
Η γαστρονομία και ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελούν δυναμικές μορφές ανάπτυξης των ευρωπαϊκών τοπικών κοινωνιών. Το Σουφλί ως ένα διακεκριμένο Best Tourism Village από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, μπορεί να αναδείξει και να δώσει ώθηση στην αναγνώριση των τοπικών γεύσεων, ενώ αντίστροφα οι τοπικές γεύσεις και τα προϊόντα μπορούν να καταστήσουν το Δήμο Σουφλίου ένα σημαντικό κέντρο στον «γαστρονομικό» χάρτη.