Σουφλί: Υπογραφή σύμβασης – Αποκατάσταση ζημιών στο Διαδημοτικό Οδικό Δίκτυο

600
Υπογραφή σύμβασης για το έργο που αφορά την αποκατάσταση ζημιών στο Διαδημοτικό Οδικό Δίκτυο των ορεινών οικισμών του Δήμου Σουφλίου.
Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Σουφλίου Καλακίκου Παναγιώτη και του αναδόχου «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΜΟΝ. Α.Τ.Ε.», για το έργο που αφορά παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στο Διαδημοτικό Οδικό Δίκτυο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τους ορεινούς οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα του Δήμου Σουφλίου στο πρόσφατο παρελθόν.
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.245.000,00€ με ΦΠΑ θα αφορά την αποκατάσταση των ιρλανδικών διαβάσεων στους οικισμούς Μεσημερίου, Γονικού, Σιδηροχωρίου και Αγριάνης καθώς και παρεμβάσεις στα τεχνικά των οδών Μικρού Δερείου, Γέρικου, Μεσημερίου ,Γονικού, Μεγάλου Δερείου, Πετρολόφου.
Η αποκατάσταση της ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της περιοχής αποτελεί βασική προτεραιότητα, αλλά ταυτόχρονα η αποκατάσταση των ζημιών αφορά και την εξάλειψη των σοβαρών προβλημάτων στις μετακινήσεις, στις μεταφορές για την ομαλή διεξαγωγή της καλλιέργειας των προϊόντων του ορεινού μας Δήμου, καθώς ως ορεινή και αγροτική περιοχή ο Δήμος Σουφλίου στηρίζεται στην πρωτογενή παραγωγή.