Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης μιλάει στο inevros

499
Ο δήμαρχος κ Ζαμπούκης μιλάει στο inevros
” Η Αλεξανδρούπολη  είναι και θα παραμείνει  μια πράσινη πόλη κανείς δεν έχει το μονοπώλιο της ευαισθησίας…”
Mετά από χρόνια υλοποιείται καλά σχεδιασμένη πολιτική για το πράσινο και στην Αλεξανδρούπολη
Μια βόλτα στους δρόμους στις γειτονιές στά πάρκα της Αλεξανδρούπολης τώρα την άνοιξη βλέπεις μπροστά σου ανθισμένα δένδρα εντυπωσιακά πανύψηλα καταπράσινα πλατάνια οάσεις δροσιάς τους θερινούς μήνες…Η πόλη σε σχέση με άλλες πόλεις της περιφέρειας που αναπτύσσονται κατάφερε να διατηρήσει ακόμα κήπους με αυλές δένδρα στο κέντρο της  και σίγουρα αξιοποίησε μετατρέποντας τους σε χώρους πρασίνου για τους πολιτες τα τελευταία χρόνια η Δημοτική αρχή οικόπεδα όπου συνήθως είχαν γίνει σκουπιδότοποι…
“Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο Δήμος Αλεξανδρούπολης υλοποιεί και αποτυπώνεται αυτό με μια καλά σχεδιασμένη πολιτική  στο πράσινο της πόλης, έχοντας εξασφαλίσει οικονομικούς πόρους που κατευθύνονται σε έργα ουσίας. Πρόκειται για εκτεταμένες νέες δενδροφυτεύσεις, για συστηματικές κλαδεύσεις, για την απομάκρυνση -όπου χρειάζεται- άρρωστων και επικίνδυνων δέντρων, τα οποία και αντικαθίστανται με  νέα, αλλά και για τη δημιουργία χώρων πρασίνου σε κάθε κλίμακα –από μικρούς χώρους πρασίνου μέσα στην πόλη εκεί όπου μέχρι χθες ήταν σκουπιδότοποι αλλά μέχρι  και  πολλές δενδροφυτεύσεις δυτικά  βόρεια και ανατολικά της πόλης.”
Σύμφωνα και με τον Δήμαρχο της κ Γιάννη Ζαμπούκη
“Για τα ζητήματα αυτά έχουν προηγηθεί αναλυτικές επιστημονικές εισηγήσεις των υπηρεσιών Πρασίνου του Δήμου  Έχει πιστοποιηθεί η ακαταλληλότητα όσων δέντρων πρέπει να απομακρυνθούν κι έχουν επιλεγεί άλλα είδη ανθεκτικά και κατάλληλα για τον αστικό ιστό. Όλες οι παρεμβάσεις προχωρούν με σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, μετά από εξαντλητικό διάλογο και επιστημονική τεκμηρίωση.”
“Επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο της σύγκρουσης πολλές φορές αλλά και επίλυσης σωρείας προβλημάτων και όχι τον συνήθη της αναβολής στη λήψη αποφάσεων και στην ανάληψη πρωτοβουλιών. Προστατεύουμε τους πολίτες, διασφαλίζουμε τη σωματική τους ακεραιότητα, ενισχύουμε την ασφάλεια και συγχρόνως ενισχύουμε το ισοζύγιο πρασίνου με χιλιάδες νέες φυτεύσεις. Ενδεικτικό του μεγέθους των προβλημάτων που έχουν καταγραφεί είναι το γεγονός ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης καλείται συχνά να πάρει αποφάσεις από αιτήματα πολιτών πολλές φορές για κοπή δένδρων  αδικαιολόγητα στις περισσότερες  των περιπτώσεων.. με την άρνηση μου να προκαλεί  την δυσαρέσκεια τους προς το πρόσωπό μου.”
Τέλος ο κ Ζαμπούκης σημείωσε οτι
“Το πράσινο στην Αλεξανδρούπολη παρόλες τις ανακρίβειες που γράφονται και τις συκοφαντίες  αλλάζει, θα ενισχυθεί και θα αναταχθεί. Άλλωστε κανείς δεν έχει το μονοπώλιο της ευαισθησίας για τα θέματα αυτά. Εμείς επιλέγουμε τη θεσμική οδό, το σχέδιο και την υλοποίηση -όχι τον εντυπωσιασμό ούτε τη μικροπολιτική σκοπιμότητα».
Νίκος Ψαθάς