Αγροτικά: Τι λένε Κασσελάκης και Ανδρουλάκης

547

Στέφανος Κασσελάκης: Οι 8 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους – Είμαστε δίπλα τους

Τις οκτώ θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, παρουσιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook επισημαίνοντας ότι τους τελευταίους μήνες έχοντας επισκεφθεί πολλές αγροτικές περιοχές, έχει αφουγκραστεί τις ανησυχίες των αγροτών.

 

Τους τελευταίους μήνες έχω επισκεφθεί πολλές αγροτικές περιοχές και έχω αφουγκραστεί την ανησυχία των συμπολιτών μας αγροτών για την ανασφάλεια που βιώνουν στη ζωή τους. Μια ανασφάλεια απολύτως δικαιολογημένη, όπως είναι και ο αναβρασμός που εκφράζεται αυτή τη στιγμή.
Αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο κόστος παραγωγής όχι λόγω της εισαγόμενης ακρίβειας όπως έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά λόγω της αισχροκέρδειας.
Σας παρουσιάζω σήμερα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, είμαστε δίπλα τους και πρέπει να ξέρουν πώς.
👉Ειδικός φόρος στα καύσιμα για το αγροτικό πετρέλαιο. Πρέπει να καταργηθεί. Και ο ΦΠΑ πρέπει να κατέβει στον υπερμειωμένο συντελεστή από το 24% στο 6%.
👉Για το αγροτικό ρεύμα, πρέπει να μπει πλαφόν στα 7σεντς η κιλοβατώρα.
👉Επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξήσεις που έχουν παρουσιαστεί.
👉Πλαφόν στην κερδοφορία των εταιρειών εισαγωγής και εμπορίας εφοδίων.
👉ΕΛΓΑ, αποζημιώσεις στο 100% σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο. Αποζημιώσεις για εξοπλισμούς, εγκαταστάσεις, και έγγειο κεφάλαιο το οποίο έχει επηρεαστεί από πυρκαγιές και πλημμύρες. Ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει δημόσιος.
👉Στη Θεσσαλία θα πρέπει επιτέλους να γίνουν τα αντιπλημμυρικά και τα αρδευτικά έργα.
👉Επανασχεδίαση της ΚΑΠ. Δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να έχει αφαιρέσει 240 εκ. ευρώ από τη βασική ενίσχυση. Δημιουργώντας διακρίσεις μεταξύ μεγάλων και μικρών παραγωγών.
👉Ρύθμιση των οφειλών των αγροτών ώστε η αγροτική γη να μην απειλείται από αναγκαστική ρευστοποίηση.
Αυτές είναι οι θέσεις μας και οι αγρότες πρέπει να ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ δίπλα τους.
Είμαστε μαζί σας.

Νίκος Ανδρουλάκης: Συνεχιζόμενα κυβερνητικά λάθη έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τον αγροτικό κόσμο της χώρας

Tο 2023 ήταν ιστορικά η χειρότερη χρονιά πληρωμών άμεσων ενισχύσεων από την πρώτη εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

υμπαράσταση στους αγρότες και έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την στάση της στα αιτήματά τους διατύπωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δήλωσή του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι «τα συνεχιζόμενα κυβερνητικά λάθη έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τον αγροτικό κόσμο της χώρας. Το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευθεί και τα χρέη τους αυξάνονται συνεχώς».