Αέρας ανανέωσης στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φυσά (και) από τον Έβρο

499

Ο ακριτικός Έβρος δεν έχει καμία σχέση με τα μικροπολιτικά – επικοινωνιακά παιχνίδια που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση στην πλάτη των Εβριτών. Ο Έβρος είναι περιοχή ανθρώπων που έχουν να επιδείξουν σημαντικό κοινωνικό έργο και έντονη επαγγελματική δραστηριότητα, σε μια χώρα που «διώχνει» τους άξιους στο εξωτερικό. Είναι ενδεικτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε αυτή την ακριτική περιοχή που η κυβέρνηση την θυμάται μόνο στα επικοινωνιακά της σόου, ανανέωσε κατά 50% το ψηφοδέλτιό του για τις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου.

Οι υποψηφιότητες αντικατοπτρίζουν το άνοιγμα στην κοινωνία που επιδιώκει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με προσωπικότητες  που ενισχύουν το ψηφοδέλτιο και δίνουν προοπτική επιτυχίας. Ενδεικτικό για το άνοιγμα στην κοινωνία η υποψηφιότητες νέων ανθρώπων που έχουν δώσει το στίγμα τους στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή του τόπου, όπως η  Κατερίνα Μπέρδου, μιας νέας γυναίκας, μάχιμης δικηγόρου, μητέρας δύο παιδιών, που ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη.

Με τέτοιες υποψηφιότητες ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επιχειρεί να σπάσει την πρωτοκαθεδρία της ΝΔ στον νομό, όπου στις εκλογές του 2019 είχε λάβει 45%. Είναι ενδεικτικό ότι η υποψηφιότητα ανθρώπων που έχουν επαφή με την τοπική κοινωνία και τα προβλήματα των Εβριτών, όπως η Κατερίνα Μπέρδου αποτελεί το σημαντικότερο μέρος στο σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αύξηση των ποσοστών του. Η ίδια προέρχεται από τον χώρο της κεντροαριστεράς με ισχυρή κοινωνική αναφορά, ενώ τα τελευταία 15 χρόνια διατηρεί δικηγορικό γραφείο. Η επιλογή μάλιστα παραμονής στη χώρα και στον Έβρο μιας νέας επιστημόνισσας, γίνεται την εποχή πολλοί άνθρωποι σε αυτές τις ηλικίες διαλέγουν να φύγουν από την Ελλάδα, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες.

Η ίδια φαίνεται πως είναι επιλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στην ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 18 Φεβρουαρίου αναφέρθηκε ως πρώτη μεταξύ των νέων προσώπων που παρουσίασε η επιτροπή συγκρότησης ψηφοδελτίων.

Φαίνεται πως η Κατερίνα Μπέρδου αποτελεί ένα από τα πρόσωπα της επόμενης ημέρας για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να δημιουργήσει την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη και την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση.

Ήδη η υποψηφιότητα έχει κάνει αίσθηση καθώς είναι έντονος ο αέρας ανανέωσης που έχει φέρει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ και  η ανταπόκριση του κόσμου του Έβρου στην υποψηφιότητα της Κατερίνας Μπέρδου είναι εντυπωσιακή. Η μάχη ξεκίνησε και φαίνεται πώς η υπόθεση θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

πηγή: tvxs.gr