Διδυμότειχο: 3 Σκαλοπάτια…(κείμενο του Δημήτρη Δεντσίδη)

1653

Διδυμότειχο: 3 Σκαλοπάτια…

Γράφει ο Δημήτρης Δεντσίδης

Όλοι μας έχουμε ακούσει πολλά και όλοι μας θα θέλαμε από την αρχή…να έχουν γίνει διαφορετικοί χειρισμοί για το θέμα των σχολών στο Διδυμότειχο.

Η Διαβούλευση, η συζήτηση και η διαφάνεια πήγαν περίπατο…!

Η μαγική αυτή λέξη θα μπορούσε σήμερα να έχει ως αποτέλεσμα μια ενωμένη πόλη που θα μπορούσε να διεκδικήσει και να κερδίσει τα πάντα.

Αντί για αυτό δημιούργησαν διχασμό ανάμεσα στους πολίτες που τα αποτελέσματα θα τα βρούμε μπροστά μας!

Μεγάλη προσωπική ευθύνη για το ότι δεν υπήρξε η πολυπόθητη διαβούλευση με το δημοτικό συμβούλιο αλλά και με την κοινωνία του Διδυμοτείχου έχει ο σημερινός δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Χατζηγιάννογλου.

Παρόλα αυτά:

Η λογική λέει ότι το Διδυμότειχο από τον Σεπτέμβριο θα έχει μια νέα σχολή, την σχολή Ψυχολογίας!

Η λογική λέει ότι το 2022 η Νοσηλευτική σχολή του Διδυμοτείχου που σήμερα ανήκει στο ΔΙΠΑΕ θα καταργηθεί και θα ιδρυθεί νέα σχολή Νοσηλευτικής στο Δ.Π.Θ με έδρα την Αλεξανδρούπολη!

Με την προϋπόθεση ότι συμφωνούμε όλοι μας στα παραπάνω και έχοντας υπόψη τα πολλά «πάρε δώσε και πήγε έλα» του Υφυπουργού Παιδείας στην πόλη του Διδυμοτείχου και τις πολλές επιστολές ανάμεσα στο ΔΠΘ και στον δήμο Διδυμοτείχου, καταλαβαίνουμε ότι κάτι άλλο «παίζει».

«3 σκαλοπάτια»…θα ανέβει το Διδυμότειχο…3 πράγματα μπορούν να γίνουν!

1ο: Η σχολή Ψυχολογίας κατόπιν πολλών…συζητήσεων…Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου και Αθήνας να φέρει την Ψυχολογία στο 3ο Δημοτικό σχολείο. Εκεί θα μπορέσει να μείνει από 1 έως και 3 με 4 χρόνια ή και για οριστική λύση.

2ο: Η σχολή Ψυχολογίας κατόπιν πολλών…συζητήσεων…Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου και Αθήνας να πάει στα επόμενα χρόνια στις Αποθήκες του σιδηροδρομικού σταθμού που θα έχουν ανακατασκευαστεί πλήρως, άσχετα εάν σήμερα η Σύγκλητος διαφωνεί.

3ο: Η σχολή Ψυχολογίας κατόπιν πολλών…συζητήσεων…Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου και Αθήνας να χρηματοδοτηθεί γενναία από το κεντρικό κράτος και να δημιουργηθεί μια νέα Πανεπιστημιούπολη στην περιοχή των εργατικών κατοικιών.

Πιστεύω ότι σαν αρχή θα γίνει το 1ο…εάν συμφωνήσουν αργότερα θα γίνει και το 2ο…για το 3ο το βλέπω δύσκολο να γίνει και αν τελικά γίνει θα περάσουν πολλά χρόνια.

Συνεπώς…

Η επιλογή του 3ου Δημοτικού Σχολείου μπορεί να είναι και…η μοναδική λύση!

Προσωπικά πιστεύω ότι το Διδυμότειχο θα ανέβει και στο 2ο σκαλοπάτι…!

Μέχρι εκεί!

*Καλά ξεμπερδέματα!!