Έρχεται ο 6ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ – ΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

1036

«6ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ – ΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ»

 

Φίλες και Φίλοι Δροµείς,

 

Ο Δήµος Διδυµοτείχου σας προσκαλεί να συµµετάσχετε στον « 6ο ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, εντός της πόλης του Διδυµοτείχου από τις 16:00 και έπειτα.

 

Ο αγώνας θα περιλαµβάνει τις εξής διαδροµές:

 

10 χλµ , 5 Χλµ, Παιδικό & Α.Μ.Ε.Α.

 

Ο 1ος Αγώνας Δρόµου Κάστρου Διδυµοτείχου, πραγµατοποιήθηκε το 2016, µε πρωτοβουλία του – τότε Διοικητή της XVI M/K Μεραρχίας Πεζικού – επίτιµου Αρχηγού ΓΕΣ, Στρατηγού ε.α. Χαράλαµπου Λαλούση και µε την αγαστή συνεργασία και υποστήριξη του Δήµου Διδυµοτείχου και της Μεραρχίας.

 

Ο Δήµος Διδυµοτείχου αναγνωρίζοντας την ανεκτίµητη προσφορά του Στρατηγού Χαράλαµπου Λαλούση στην Πατρίδα µας και ιδιαίτερα στην ακριτική περιοχή του Βορείου Έβρου, αλλά και για την πολύτιµη συµβολή του ως Μαραθωνοδρόµος στον µαζικό αθλητισµό και στο δροµικό κίνηµα, τον ανακήρυξε σε επίτιµο δηµότη του Δήµου µας.

 

Ο Αγώνας Δρόµου Κάστρου Διδυµοτείχου είναι µοναδικός, διότι πραγµατοποιείται στην ιστορική και ακριτική πόλη του Διδυµοτείχου, που στο διάβα δεκάδων αιώνων, στέκει αγέρωχη προπύργιο της Θράκης, ένας ευλογηµένος τόπος που δεν αποτελεί το τέρµα, αλλά την αρχή της Ελλάδας, την αρχή της Ευρώπης.

 

Το 2024 συµπληρώνονται 104 χρόνια, από την απελευθέρωση του Διδυµοτείχου και την ενσωµάτωση της ευρύτερης περιοχής του Έβρου στον Εθνικό Κορµό, γεγονός που θα εορταστεί και εφέτος το τριήµερο 17-19 Μαΐου, µε την προσήκουσα λαµπρότητα.

Παράλληλα, καθότι η 19η Μάϊου αποτελεί ηµέρα µνήµης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, σε συνεργασία και µε συµµετοχή του Συλλόγου Ποντίων Β.Έβρου “Ο Διγενής”, ο συγκεκριµένος αγώνας θα είναι αφιερωµένος και στον Ελληνισµό του Πόντου.

 

Τον αγώνα υποστηρίζει και η Οµάδα Δροµέων – Μαραθωνοδρόµων Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών «ΟΡΑΜΑ», που έχει µια ιδιαίτερη σχέση µε την πόλη του Διδυµοτείχου και τους ακρίτες του βορείου Έβρου.

 

Στο Διδυµότειχο, κάθε γωνιά της πόλης έχει να διηγηθεί και µία πτυχή της πλούσιας και ένδοξης ιστορίας της, που ξεκινά από τη Νεολιθική περίοδο και συνεχίζεται έως και σήµερα. Γι’ αυτήν ακριβώς τη µακρά ιστορία, γι’ αυτό το 6ος Αγώνας Κάστρου Διδυµοτείχου δοξασµένο παρελθόν που χαράζει το δρόµο για ένα εξίσου λαµπρό µέλλον, καθένας από τους σηµερινούς κατοίκους του Διδυµοτείχου, αισθάνεται πολύ υπερήφανος.

 

Από την πρώτη στιγµή που θα φθάσει κάποιος στο Διδυµότειχο, νιώθει τη φιλόξενη και ζεστή διάθεση του κόσµου, καθώς και την αυθεντική καλοσύνη µε την οποία σε περιβάλλουν. Θα σας συγκινήσει η άδολη και καθαρή καρδιά των Εβριτών, και θα σας κάνει να αγαπήσετε αυτό το µέρος.

Πρόκειται για ανθρώπους αληθινούς, ξεχωριστούς, µε υψηλό φρόνηµα, µε βαθιές αξίες και αρχές, που αγαπούν και τιµούν τον τόπο τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής περιµένουν µε χαρά όλους εσάς να συµµετάσχετε σε αυτόν τον ακριτικό συµβολικό αγώνα, που θα είναι µια αξέχαστη εµπειρία από όλες τις απόψεις.

 

Στο Διδυµότειχο εδρεύει και η XIV M/K Μεραρχία Πεζικού, ένας από τους ισχυρότερους Σχηµατισµούς του Ελληνικού Στρατού, που έχει ταχθεί, ως δεσπόζον οχυρό, να προασπίσει την ασφάλεια, την εδαφική ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια των Θρακιωτών.

 

Η άθληση είναι «τρόπος ζωής» και δεν βελτιώνει µόνο τη φυσική κατάσταση του ατόµου, αλλά έχει να κάνει και µε τη «σµίλευση της ψυχής». Αξίζει κάποιος να βρει τη διάθεση και τη δύναµη να ξεκινήσει να τρέχει, να φτάσει ως στο τέλος της διαδροµής ακόµα και περπατώντας. Το να µπορέσεις να πεις µέσα σου ποτέ δεν είναι αργά, µπορώ να προσπαθήσω και εγώ, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, παρά µόνο αγάπη για τη ζωή.

Ο καθένας µε το δικό του µοναδικό τρόπο, µπορεί να γίνει ένας αθλητής. Αθλητές είναι όλοι εκείνοι οι άγνωστοι που αγωνίζονται για το όνειρο, για εκείνη τη µοναδική στιγµή του τερµατισµού. Τη στιγµή που πάνω από τη βαριά ανάσα και τον ιδρώτα τους, βγαίνει η ικανοποίηση, ότι για άλλη µια φορά κέρδισαν το δικό τους έπαθλο. Το έπαθλο του ονείρου.

 

Οκτώ έτη µετά τη διοργάνωση του 1ου αγώνα καθώς και µε τη σταθερή υποστήριξη της Οµάδας Δροµέων «ΟΡΑΜΑ», ας συνεχίσουµε την παράδοση που έγινε θεσµός. Εν αναµονή των εορτασµών για τα Ελευθέρια, ας γίνουµε φορείς του αθλητικού ιδεώδους σε µια ακριτική περιοχή και ας τιµήσουµε µε την παρουσία µας, µικροί και µεγάλοι, αυτή την ιστορική πόλη.

 

Σας περιµένουµε να τρέξουµε µαζί !!

Επιτυχία θα είναι η µεγαλύτερη δυνατή παρουσία σας στέλνοντας το µήνυµα ότι όλοι µαζί είµαστε δίπλα στους ακρίτες µας

 

 

Για δηλώσεις Συµµετοχής πατήστε εδώ ή επικοινωνήστε στο 25533-50603 ή εναλλακτικά στο mayor@didymoteicho.gr