Σάκης Παπανδρέου: “Ο Δήμος Ορεστιάδας δεν άνοιξε θέσεις για τους εργαζομένους της ΕΒΖ”

355

Τριάντα πέντε δήμοι και δύο περιφέρειες της χώρας «άνοιξαν» θέσεις για τους υπό μετάταξη εργαζομένους στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Δήμοι από την Κρήτη έως το Διδυμότειχο, νησιωτικοί και ηπειρωτικοί δήμοι. Στους δήμους αυτούς ΔΕΝ περιλαμβάνεται ο δήμος Ορεστιάδας, στον οποίο το φουγάρο του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας δεσπόζει στην είσοδο της πόλης της Ορεστιάδας και για δεκαετίες αποτέλεσε βασικό οικονομικό πυλώνα της περιοχής και εμβληματική παραγωγική μονάδα. Ούτε ΜΙΑ θέση για τους υπό μετάταξη εργαζόμενους δεν «άνοιξε» στο δήμο Ορεστιάδας, με ευθύνη του δημάρχου, Βασίλη Μαυρίδη, στον οποίο τη μία δεν άρεσε το «προσυνταξιοδοτικό», από την άλλη περίμενε διευκρινίσεις για τις ειδικότητες, τις διαδικασίες κ. α. Όποιος δε θέλει να ζυμώσει…

Σε ένα δήμο που η «ανεργία» χτυπάει κόκκινο και δεν υπάρχει περιθώριο απώλειας ούτε «μισής» θέσης εργασίας, σε ένα δήμο που υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού, ο κ. Μαυρίδης «ανέκρουσε πρύμναν».

Στο πρόσφατο (19 Μαρτίου 2019) δημοτικό συμβούλιο προέβη, και πάλι, σε μια σειρά «προφητείες» θέλοντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη στάση του απέναντι στους υπό μετάταξη εργαζομένους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Τον παραδίδουμε στην κρίση των εργαζομένων και των δημοτών.  Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ο κ. Μαυρίδης «εζυγίσθη εμετρήθη και ευρέθη ελλιποβαρής».

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ – ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

mail: [email protected]

web: einaistoxerimas.blogspot.gr