Ποια αγροτικά ιατρεία ξανανοίγουν σε χωριά του Διδυμοτείχου

371

Σε οκτώ συνολικά χωριά του δήμου Διδυμοτείχου, τίθενται σταδιακά, από σήμερα, σε επαναλειτουργία, τα αγροτικά τους ιατρεία. Πρόκειται για τα αγροτικά ιατρεία των χωριών Ελαφοχώρι, Μάνη, Χιονάδες, Βρύση, Σιταριά και σε δεύτερη φάση, αυτά του Ποιμενικού, Αλεποχωρίου και Σιτοχωρίου.

Πολλά από αυτά σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου, Παναγιώτη Φυδανάκη, ήταν κλειστά ακόμα και για δύο χρόνια, ενώ η απόφαση για την στελέχωση και επαναλειτουργία τους ανήκει στην 4Η Υγιειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.), στην οποία εντάσσονται διοικητικά. « Με αφορμή τη δράση της λαμπαδηδρομίας της Ένωσης, που φιλοξενήθηκε σε χωριά του Διδυμοτείχου, διαπιστώθηκε η έλλειψη αυτή και αναλάβαμε την πρωτοβουλία να το θέσουμε υπόψη του διοικητή της 4Ης Υγειονομικής Περιφέρειας , Στρατή Πλωμαρίτη, ο οποίος στη συνέχεια δρομολόγησε τις ενέργειες για την στελέχωσή τους» είπε στην ΕΡΑ Ορεστιάδας ο κ. Φυδανάκης.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως , τις εργασίες ευπρεπισμού των κτιρίων των αγροτικών ιατρείων ανέλαβαν από κοινού , πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και τοπικοί σύλλογοι γυναικών.

ert.gr