Σε αφανισμό ωθούνται οι βενζινοπώλες του Β.Έβρου καθώς φορτώνονται και τη γραφειοκρατία

1289

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, επισυνάπτοντας επιστολή της Ένωσης Βενζινοπωλών Βορείου Έβρου σχετικά με την νέα γραφειοκρατική επιβάρυνση που του επιβάλλεται με την ΠΟΛ1208/2018.

Συγκεκριμένα με την Αναφορά μεταφέρεται η διαμαρτυρία των βενζινοπωλών του Βορείου Έβρου σχετικά με την νέα διαδικασία ηλεκτρονικής αποστολής των παραστατικών πωλήσεων που εκδίδονται από Φ.Η.Μ. (Φορολογικούς Ηλεκτρονικούς Μηχανισμούς) που διατηρούν στα πρατήρια τους, σε βάση δεδομένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Οι επαγγελματίες προβλέπουν ότι η καινούρια διαδικασία θα σημάνει συνεχείς μεταβολές οι οποίες θα εκλαμβάνονται ως παραβάσεις, ενώ παράλληλα ζητούν διάλογο προκειμένου να συζητηθούν τα τεράστια προβλήματα παραβατικότητας κι ελέγχου της αγοράς καυσίμου.

 Ακολουθεί η αναφορά:

Προς:   Υπουργείο Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Ένωση Βενζινοπωλών Βορείου Έβρου: Αίτημα ανάκλησης της ΠΟΛ1208/2018 και διάλογου για τα προβλήματα του κλάδου!

Ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης καταθέτει στο προεδρείο της βουλής την συνημμένη επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Βενζινοπωλών Βορείου Έβρου σχετικά με το αίτημα για ανάκληση της ΠΟΛ1208/2018 και διάλογο για τον έλεγχο της αγοράς καυσίμων.

Συγκεκριμένα οι βενζινοπώλες του Βορείου Έβρου διαμαρτύρονται για την νέα γραφειοκρατική επιβάρυνση που επιφορτίζονται εξαιτίας της προαναφερόμενης ΠΟΛ1208, βάσει της οποίας θα πρέπει να πραγματοποιούν ηλεκτρονική αποστολή των παραστατικών πωλήσεων που εκδίδονται από Φ.Η.Μ. (Φορολογικούς Ηλεκτρονικούς Μηχανισμούς) που διατηρούν στα πρατήριά τους, σε βάση δεδομένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Οι βενζινοπώλες του Βορείου Έβρου υπογραμμίζουν ότι η νέα γραφειοκρατική διαδικασία θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στα πρατήρια καθώς θα προκαλούνται συνεχώς μεταβολές που θα εκλαμβάνονται λανθασμένα ως παραβάσεις.

Τέλος οι επαγγελματίες αιτούνται από τον αρμόδιο υπουργό να δεχτεί αντιπροσωπεία με επικεφαλής την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος προκειμένου να συζητηθούν τα τεράστια προβλήματα παραβατικότητας κι ελέγχου της αγοράς καυσίμων.

Η επιστολή των βενζινοπωλών:

ΕΝΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 103 68200 ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΤΗΛ: 2552022202

Αριθμ. Πρωτ.2

Ημερομηνία Ορεστιάδα 6/12/2018

Προς την

Υφυπουργό Οικονομικών κα. Αικατερίνη Παπανάτσιου

Κοινοποίηση: 1)Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος

2)κα Γκαρά Αναστασία (βουλευτή Συριζα Έβρου) 3) κο Δημοσχάκη Αναστάσιο (βουλευτή ΝΔ Εβρου)

Θέμα: Ανάκληση της ΠΟΛ1208/2018, διάλογος για τον έλεγχο της αγοράς καυσίμων

Κυρία Υφυπουργέ,

Με την ΠΟΛ1208/2018 επιβάλλεται στα πρατήρια την άμεση μετάδοση των στοιχείων ΦΗΜ σε κεντρικό ελεγκτικό μηχανισμό. Η απόφασή σας αυτή έγινε χωρίς κανένα πραγματικό διάλογο με τον κλάδο μας. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε, αφού έχουν ήδη τα πρατήρια θωρακιστεί με το σύστημα εισροών – εκροών για ποιο λόγο επιβάλλετε μια νέα γραφειοκρατική διαδικασία με σοβαρές επιπτώσεις στα πρατήριά μας. Όλα τα στοιχεία καταγράφονται με το σύστημα και μεταβιβάζονται ήδη στη ΓΓΠΣ!

Οι δυσκολίες που προκαλεί η απόφαση είναι ανυπέρβλητες δεδομένου ότι θα προκαλούνται συνεχώς μεταβολές που θα εκλαμβάνονται ως παραβάσεις, ενώ θα είναι απλές μεταβολές από διάφορες αιτίες όπως πελάτες, δρομολόγια, τεχνικά προβλήματα κλπ.

Έχουμε καταντήσει να ασχολούμαστε περισσότερο με τις γραφειοκρατικές υποχρεώσεις παρά με την παραγωγική λειτουργία των επιχειρήσεών μας. Που μας οδηγείτε: Σε κλείσιμο μέσα από ατελείωτα βάρη!

Απαιτούμε:

Να δεχθείτε αμέσως αντιπροσωπεία του κλάδου με επικεφαλής την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, ώστε να αναπτυχτούν άμεσα τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η Απόφαση, καθώς και τα προβλήματα παραβατικότητας και ελέγχου της αγοράς. Επιτέλους δεν ζούμε σε χώρα κωφών, ούτε διανοούμαστε ότι έχει επιβληθεί η κατάργηση του κοινωνικού διαλόγου και η αντικατάστασή του με το Αποφασίζομεν και διατάσσομεν!

Για την

Ένωση Βενζινοπωλών ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

Η Πρόεδρος                                     Γεν. Γραμματέας

Β. ΚΑΛΑΪΤΖΗ                                     Χ. ΧΡΥΣΑΝΙΔΟΥ