Σάλος στον Έβρο – 64χρονος έστελνε γυμνές φωτογραφίες σε μαθητή

2382

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 64χρονου από τον Έβρο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του news246, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 64χρονος, μέσω Facebook, απέστειλε πορνογραφικό υλικό που περιελάμβανε βίντεο με τα γεννητικά του όργανα και στη συνέχεια προέβη σε ασελγείς προτάσεις σε βάρος 15χρονου μαθητή από την Αθήνα που γνώρισε μέσω του ίδιου social media.

Ο μαθητής του ζήτησε να μην τον ενοχλεί και του τόνισε ότι είναι ανήλικος ενώ λειτούργησε ψύχραιμα, τον κατέγραψε και ενημέρωσε τους γονείς του, που με την σειρά του κατήγγειλαν το περιστατικό στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε εμπεριστατωμένη ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, κατά την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση στην οικία του 64χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 64χρονου, σε περιοχή της Βορείου Ελλάδας, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ταυτοποιήθηκε η δράση του.

Το κατασχεθέν ψηφιακό πειστήριο απεστάλη στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ, η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

· Τηλεφωνικά: 111 88

· Στέλνοντας e – mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

· Μέσω Twitter : @CyberAlertGR

· Μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (Portal) της Ελληνικής Αστυνομίας: https://goo.gl/UWkku9

· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smart phones): CYBERKID

· Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/