Αυξάνει την παραγωγή και προσλαμβάνει άτομα το εργοστάσιο “ΑΚΡΙΤΑΣ”

2559

Την πληροφορία ότι το 2018 προτίθενται να μεγαλώσουν τον κύκλο εργασιών τους και να αυξήσουν και το δυναμικό τους σε προσωπικό, μοιράστηκαν με εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ τα διοικητικά στελέχη του εργοστασίου επεξεργασίας ξύλου AKRITAS, που εδρεύει στον Προβατώνα του Έβρου.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης που έκαναν στη μονάδα ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος μαζί τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Υγείας Χρήστο Τερτσούδη.

Όπως εξήγησαν τόσο η πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας κα Λουκία Σαράντη, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος  κος Ευθύμιος Κωνσταντόπουλος ο στόχος της εταιρείας για το 2018 είναι να προσθέσει μία ακόμη βάρδια –την 4η- στο οργανόγραμμα της, πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνουν προσλήψεις τουλάχιστον τριάντα ατόμων μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Με την έναρξη και της 4ης βάρδιας, το εργοστάσιο πλέον θα λειτουργεί επί επτά ημέρες την εβδομάδα, αυξάνοντας φυσικά και την παραγωγή του. Ο AKRITAS λειτουργεί εδώ και σαράντα χρόνια στην περιοχή και σήμερα απασχολεί 240 άτομα άμεσα, ενώ μέσα από τις διάφορες συνεργασίες του, αιμοδοτεί με περίπου 3.000 έμμεσες θέσεις εργασίας την ευρύτερη περιοχή.

Παρόλα αυτά, η κα Σαράντη περιέγραψε με μελανά χρώματα το οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργεί ο AKRITAS, όπως και όλες οι επιχειρήσεις της Ελλάδας, με τη χώρα να έχει χάσει την αξιοπιστία της στο εξωτερικό δεδομένης της ασταθούς οικονομικής κατάστασης στο εσωτερικό της.

«Το countryrisk έχει αυξηθεί κατά 50%, για να μην πω για το ρεύμα που πληρώνουμε, για τις ασφαλιστικές εισφορές και τα λοιπά», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος, ενώ ο κος Κωνσταντόπουλος εξήγησε ότι ο AKRITAS καταφέρνει να υπερβαίνει τις δυσκολίες του λόγω της αξιοπιστίας που έχει κτίσει με τους πελάτες του στα πολλά χρόνια λειτουργίας του.

Παρόλα αυτά και ο ίδιος υπογράμμισε ότι η επιβολή των capital controls ήταν ένα ισχυρό πλήγμα στην δραστηριότητα της εταιρίας – ειδικότερα στις συναλλαγές της με τους πελάτες του εξωτερικού, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στην κεντρική πολιτική ηγεσία, ώστε να γίνουν επιτέλους πράξη τα πολλάκις ανακοινωθέντα έργα υποδομής όπως η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου και του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

«Σε αυτή την κατεύθυνση θα πιέσουμε κι εμείς» είπε στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ενώ ο κος Μέτιος δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι τον Ακρίτα, γεγονός που ήθελα να το είχα κάνει νωρίτερα καθώς είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της ΑΜΘ και της χώρας. Διαθέτουμε πολλά χρήματα από το ΕΣΠΑ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να παράξουν.

Πρέπει να συζητάει η Περιφέρεια με τις επιχειρήσεις, για να δούμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε υποδομές πρόσβασης ώστε να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις και να αυξηθούν οι εργαζόμενοί τους».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το βασικό προϊόν που παράγει ο ΑΚΡΙΤΑΣ είναι η λεγόμενη «μοριοσανίδα», ένα ειδους συνθετικού ξύλου και είναι πλέον το μοναδικό εργοστάσιο στην Ελλάδα που την παράγει, καθώς τα υπόλοιπα του είδους δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της κρίσης.

xronos.gr