Πρόταση για κατάργηση των φλας στα αυτοκίνητα της Αλεξανδρούπολης

1907

Ζητούμε τη βοήθεια σας για να οργανώσουμε ένα ιδιότυπο συλλαλητήριο (είναι και της…μοδός!)

Στο κάτω κάτω πρόκειται για ένα θέμα που θα συμβάλλει και στην …. οικονομία. Εξηγούμαστε.

Η ιδέα ήρθε από φίλο που κατοικεί στην Αλεξανδρούπολη (το όνομα του θα παραμείνει μυστικό, καθότι θα αλλοιωθεί η σωματική του διάπλαση!! μετά το άρθρο). Τι μας είπε λοιπόν ο φίλος. Ότι, έχει αγανακτήσει να προσπαθεί να προβλέψει που θα κινηθεί ο μπροστινός του ή ο απέναντι του όταν οδηγεί, αφού όπως μας λέει, το 80% τουλάχιστον των οδηγών στην πόλη δεν χρησιμοποιεί φλας. Και μιλάμε για έμπειρο οδηγό και με πολλά χρόνια στο τιμόνι.

Ξέρετε, δεν είναι διακοσμητικά εκείνα τα πορτοκαλί φωτάκια δεξιά και αριστερά του αυτοκινήτου μας. Θα θέλαμε να μάθουμε και από άλλους αναγνώστες μας, αν όντως έχουν παρατηρήσει το ίδιο φαινόμενο ή αν ο συγκεκριμένος φίλος είναι απλά γκαντέμης.

Αν ισχύει λοιπόν, τότε θα ενεργοποιηθούμε με πρώτους εμάς, ώστε να διοργανωθεί ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την κατάργηση και αφαίρεση των φλας από τα αυτοκίνητα της Αλεξανδρούπολης. Δεν μας χρειάζονται ρε αδερφέ!

Βέβαια, για να μην μιλάμε μόνο για την πόλη μας, επειδή δεν κατοικούμε στον Άρη, πρέπει να πούμε ότι η οδηγική συμπεριφορά των Ελλήνων, παρόλο που έχει βελτιωθεί αισθητά, παραμένει…. μεσογειακή, όπως και η διατροφή μας.

Ας μιλήσουμε σοβαρά τώρα. Σχολιάζουμε το γεγονός για να τονίσουμε πως η συμπεριφορά μας στην οδήγηση αφορά και τους υπόλοιπους που κινούνται γύρω μας. Μακάρι να είμασταν μόνοι και να οδηγούσαμε όπως γουστάραμε. Όνειρο ε;

Δεν είμαστε όμως, και πρέπει να ακολουθήσουμε όχι κάποιους, αλλά όλους τους κανόνες, για να κάνουμε τη διαδρομή μας ασφαλή για εμάς και τους γύρω μας. Σας επιβεβαιώνουμε επίσης ότι το αυτοκίνητο μας, δεν είναι …. ψυχίατρος ή ψυχολόγος για να ακούσει τα προβλήματα μας ή τα προβλήματα που έχουμε με τους υπόλοιπους οδηγούς, επειδή δεν οδηγούν όπως εμείς, ρίχνοντας κατάρες στην τύχη μας ή στους άλλους, που για άλλη μια μέρα βγήκαν στο δρόμο… οι άσχετοι και οι δολοφόνοι.

Είναι σίγουρα θεραπευτικό όμως. Ας εκμεταλλευτούμε με άλλο τρόπο όμως τις θεραπευτικές ιδιότητες της οδήγησης. Επειδή η οδήγηση είναι και μια μορφή απόλαυσης ας το δούμε και έτσι. Να μπούμε μέσα, να βάλουμε τη ζώνη μας, να βάλουμε τη μουσική που μας αρέσει και να ξεκινήσουμε ήρεμα τη διαδρομή μας. Ούτε η πρώτη θα είναι, και σίγουρα ευχόμαστε και ελπίζουμε για όλους, όχι η τελευταία….

Γιατί εκεί είναι όλο το θέμα. Η ασφάλεια η δική μας σίγουρα, αλλά αν νοιαστούμε και για την ασφάλεια των γύρω μας, εκεί θα έχουμε κάνει ένα απίστευτα μεγάλο θεραπευτικό βήμα. Ας νοιαστούμε και για τους άλλους ρε παιδιά. Το έχετε διαπιστώσει όλοι σας ότι μας λείπει πολύ. Τείνουμε να καταντήσουμε … μόνοι μας.

Πολλά είπαμε… Τέλος. Και προσέξτε τον διπλανό σας με κάθε τρόπο… Αλλιώς συλλαλητήριο και θα κλείσουν οι δρόμοι!!!