Εσείς ξέρατε το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στην Κηπιά Καβάλας ;;;

5188

Το inevros βρέθηκε στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, διαβάστε παρακάτω την όμορφη κουβέντα που κάναμε με τον ιδιοκτήτη κ.Κοκκινίδη Θεόδωρο.

Αρχικά, πείτε μας πως προέκυψε η ενασχόληση με αυτού του είδους την τέχνη;

Το ερέθισμα ήρθε όταν ήμουν 15 ετών και είδα κέρινα ομοιώματα από φημισμένα μουσεία του κόσμου. Ένα χρόνο μετά είχα φιλοτεχνήσει το πρώτο μου έργο.

Έχετε σπουδάσει μουσική. Τι σας ενέπνευσε και ασχοληθήκατε με τα κέρινα ομοιώματα;

Όντως σπούδασα μουσική παρ αυτά από παιδί ασχολιόμουν με ζωγραφική δουλεύοντας κυρίως πορτραίτα έτσι λοιπόν το να ασχοληθώ και με την γλυπτική είναι κάτι σύνηθες που συμβαίνει σε όσους ασχολούνται με τέχνες.

Φανταζόμαστε ότι απαιτείται τεράστια υπομονή εκτός από ταλέντο για να ολοκληρωθεί ένα έργο. Αλήθεια πόσοι μήνες απαιτούνται για να ολοκληρωθεί ένα ομοίωμα;

Για να ολοκληρωθεί ένα έργο χρειάζονται τέσσερις έως έξι μήνες.

Θα συστήνατε σε κάποιον να ασχοληθεί με την δημιουργία κέρινων ομοιωμάτων;

Με ποια τέχνη θα ασχοληθεί κάθε δημιουργός είναι κάτι που ¨έρχεται¨ και τον βρίσκει¨ κατά την γνώμη μου. Οπότε θα ήταν μάταιο κανείς να προτρέπει η να αποτρέπει.

Αλήθεια, πως πήρατε την απόφαση να ιδρύσετε το μουσείο;

Ήταν μία φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Όσο τα έργα γινόντουσαν περισσότερα δεν θα μπορούσαν να είναι σε ένα εργαστήρι άλλα να είναι εκτεθειμένα ώστε να τα απολαμβάνει το κοινό.

Δουλεύτε πάνω σε κάποιο και αν ναι μπορείτε να μας το φανερώσετε;

Δουλεύω σε κάποιο έργο ναι. Φιλοτεχνώ το ομοίωμα ενός πολύ σπουδαίου Έλληνα που όμως ακόμη δεν μπορώ να ανακοινώσω.

Είστε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου;

Ο κόσμος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε αυτό το εγχείρημα και αυτό που ήταν ευχάριστη έκπληξη είναι πως και επισκέπτες από εξωτερικό πλέον το γνωρίζουν και επισκέπτονται.

Μπορούν να σας επισκεφθούν σχολεία και ομάδες-σύλλογοι;

Κατά πλειοψηφία τους χειμερινούς μήνες το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών είναι σχολεία και ομαδικές εκδρομές ενηλίκων. Είμαι ευγνώμων για το αγκάλιασμα και την θέρμη τους.

Ποια είναι η πιο δημοφιλής φιγούρα; Και από ξένους;

Εξαρτάται τις ηλικίες των επισκεπτών και ποιους από αυτούς που απεικονίζουν τα έργα μου νοιώθουν πιο κοντά τους .οπότε όλα είναι δημοφιλή έργα με βάση σε ποιους απευθύνονται.

Είδαμε στην ιστοσελίδα σας το σχετικό γκάλοπ για το ποιος θα είναι ο επόμενος. Ποιον ζητάει ο κόσμος;

Ακόμη και οι πολύ νεότεροι ζητούν τον Τσάρλι Τσάπλιν. Παρ αυτά όλες οι προσωπικότητες που απαρτίζουν τον διαγωνισμό να αποτυπωθούν στο κερί εν καιρώ.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία και ευχόμαστε να συνεχίσετε την πολύ όμορφη προσπάθειά σας με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του μουσείου για περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ