”Προειδοποίηση” αποτελούν τα εκκλησάκια στις άκρες του δρόμου

3557

Προειδοποίηση αποτελούν τα εκκλησάκια στις άκρες του δρόμου.

Είναι γνωστό ότι το οδικό δίκτυο της χώρας δημιουργεί κατά κανόνα ένα αφιλόξενο περιβάλλον, ειδικά για τους μοτοσυκλετιστές.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αντλήσουμε πληροφορίες από το «τοπίο» ενισχύοντας τον απώτερο στόχο της σειράς των άρθρων: να είμαστε ένα βήμα μπροστά από το πρόβλημα, έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε χωρίς να ξαφνιαστούμε.

Παρατηρώντας το τοπίο εμπρός μας μπορούμε να πάρουμε πολύτιμες πληροφορίες, από τα στοιχεία που υπάρχουν.

  1. Τσαλακωμένες μπαριέρες μάς πληροφορούν ότι για κάποιο λόγο ένα όχημα έφυγε από τον δρόμο και τις τσαλάκωσε.
  2. Κομμένες μπαριέρες υποδηλώνουν τη σφοδρότητα με την οποία έπεσε επάνω τους το όχημα.
  3. Καινούργιες μπαριέρες σε ένα τμήμα μόνον της διαδρομής υποδηλώνουν ό,τι και το προηγούμενο: οι μπαριέρες είχαν καταστραφεί και πρόσφατα αντικαταστάθηκαν.

Κλασική προειδοποίηση αποτελούν τα εκκλησάκια στις άκρες του δρόμου. Κάποιος άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του σε τροχαίο στο σημείο αυτό. Η κατάσταση, αλλά κυρίως ο πληθυσμός τους έχουν πολλά να πουν.

  1. Ένα μόνο του μπορεί να σημαίνει ότι το θανατηφόρο τροχαίο υπάρχει περίπτωση να προκλήθηκε από λόγους που δεν συνδέονται απαραίτητα με την κατάσταση του δρόμου. Πιθανόν ο οδηγός να αποκοιμήθηκε.
  2. Δύο εκκλησάκια όμως (ή περισσότερα) και ειδικά διαφορετικής «ηλικίας» υποδηλώνουν ότι κάτι συμβαίνει στο σημείο αυτό που το κάνει πιο επικίνδυνο. Όσο περισσότερα, τόσο περισσότερο πρέπει να ανησυχήσουμε.
  3. Εγκαταλελειμμένο εκκλησάκι σημαίνει ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από το θανατηφόρο. Αν δεν υπάρχει άλλο κοντά, δεν υποδηλώνει ιδιαίτερη επικινδυνότητα του δρόμου.
  4. Νέο εκκλησάκι δηλώνει πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο και πως πιθανόν κάτι έχει αλλάξει πρόσφατα στον δρόμο.

https://www.newsbeast.gr/moto/odiki-asfaleia/arthro/362420/diavazodas-ta-simadia-ton-dromon