Διδυμότειχο: Επεισοδιακή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πρόβλημα με το νερό…. Καληνύχτα Ελλάδα

1295
Απ’ όλα είχε η συγκέντρωση των κατοίκων του Διδυμοτείχου έξω από το Δημαρχείο, με τη συνέχεια να εκτιλίσσεται και στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου

Σκηνές cult ταινίας του ’80 έφεραν στη μνήμη μας όσα διαδραματίστηκαν χθες.

Εκνευρισμένοι και εξαγριωμένοι όσοι συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο, απαιτούσαν με κάθε τρόπο εξηγήσεις για όσα συμβαίνουν όλα αυτά τα χρόνια, σχετικά με το πρόβλημα της υδροδότησης της πόλης, αλλά και τους “φουσκωμένους” λογαριασμούς.

Έπαιρναν το μικρόφωνο και ο καθένας περιέγραφε το πρόβλημα του, και διατύπωνε την άποψη του σχετικά με το πρόβλημα.

Εν τέλει αποφασίστηκε να εισέλθουν στο χώρο του μικρού δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος, τα στελέχη της ΔΕΥΑΔ, οι αντιπολιτευτικές δυνάμεις, μια επιτροπή πολιτών και κάποιοι μεμονωμένοι κάτοικοι.

Δεν θα αναλωθούμε στις λεπτομέρειες της υποτιθέμενης πολιτισμένης συγκέντρωσης γιατί δεν υπήρξε ίχνος διαλόγου.

Οι σκηνές που ακολούθησαν με επιθέσεις εκατέρωθεν, δεν νομίζουμε ότι έφεραν στην επιφάνεια το πραγματικό πρόβλημα. Αλληλοκατηγορίες, αγανακτισμένοι με και χωρίς εισαγωγικά, κυριολεκτικό μπάχαλο, έδωσαν σε εμάς τουλάχιστον την εντύπωση, ότι το σκηνικό ήταν ιδανικά στημένο ώστε κάποιοι να το εκμεταλλευτούν πολιτικά.

Όπως γίνεται σ’ αυτή την έρημη Ελλάδα αιώνες τώρα, με χαμένο πάντα τον απλό πολίτη…..

Το απόσταγμα της 5ωρης συγκέντρωσης είναι ίσως το εξής.

Υπήρξαν διαβεβαιώσεις, τόσο από τον δήμαρχο Διδυμοτείχου όσο και από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ, Σταύρο Τσιτσιφύλλα, ότι με μικρές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις η κατάσταση θα βελτιωθεί τις επόμενες 15-20 ήμερες. Όπως αναφέρθηκε, αυτό θα επιτευχθεί με τη σύνδεση του δικτύου του Πραγγίου με τη δεξαμενή του Σχιστού και με την κατασκευή τριών δεξαμενών σε Μάνη, Ελληνοχώρι και Σοφικό, για την τροφοδοσία των αγροτικών ραντιστικών με μη πόσιμο νερό. Τα συγκεκριμένα έργα, κόστους 50.000 ευρώ περίπου, εκτιμάται ότι θα αυξήσουν κατά 20% την ποσότητα του νερού στο δίκτυο ύδρευσης του Διδυμοτείχου, ενώ σε περίπτωση που διαπιστωθούν αυξημένες ανάγκες, θα ζητηθεί η συνδρομή των υδροφόρων του Στρατού και θα γίνει διανομή εμφιαλωμένου νερού. “Μετά από πέντε ώρες συνεδρίαση, ο κ. Τσιτσιφύλλας δεσμεύτηκε ότι θα έχουμε κάποια λύση. Εμείς, πάντως, δεν είμαστε ικανοποιημένοι…”, σχολίασε η Σόνια Δοϊνούδη, μέλος της επιτροπής κατοίκων που ανέλαβε την πρωτοβουλία της χθεσινής κινητοποίησης, προειδοποιώντας ότι “οι δημότες θα επανέλθουν μετά από 15 ημέρες, εάν δε δουν κάποιο αποτέλεσμα”.(Πηγή)

Υ.Γ. Οι μόνοι που έχουν δίκιο να εξοργίζονται, είναι οι απλοί πολίτες που βίωσαν την έλλειψη νερού. Κανείς άλλος…

Καληνύχτα Ελλάδα, αν σας θυμίζει κάτι….. αν όχι πάντως, μπορούν να σας το θυμίσουν οι Goin’ Through στο ομώνυμο τραγούδι. (κατάλληλο μόνο για πολίτες)