Διδυμότειχο: Μελισσοκόμος ετών…14

2354

Ο Δημοσθένης Σαρσάκης είναι 14 χρόνων μαθητής στην Γ τάξη του Β Γυμνασίου Διδυμοτείχου. Στα 13 του χρόνια, μαγεμένος από τον κόσμο της μέλισσας, αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του μελισσοκομείο. Αποφάσισε πως αυτό θα είναι το επάγγελμα που θ ακολουθήσει.

Ένα μελίσσι που του έκανε δώρο φίλος της οικογένειας του μέσα σε δυο χρόνια το πολλαπλασίασε φτάνοντας τις 20 κυψέλες. Ο Δημοσθένης κάνει ό,τι χρειάζεται για να έχουν υγεία τα μελίσσια του , ώστε να του δίνουν μέλι αγνό, καθαρό και γευστικό, για τον ίδιο και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ξέρει πώς να μαζέψει ένα μελίσσι από το δένδρο , πότε να τα ταΐσει για να δυναμώσουν,  ποια τοποθεσία να επιλέξει για να πάρει το καλύτερο νέκταρ. Όλη την ημέρα μελετά και ενημερώνεται συνομιλώντας στο διαδίκτυο με φίλους του ενήλικες μελισσοκόμους, πλουτίζοντας περισσότερο τις γνώσεις του.

Οι καθηγητές τους στο Γυμνάσιο ενθουσιασμένοι από την επιλογή του αυτή αλλά και οι συμμαθητές του που τον θαυμάζουν. Όπως λέει ο ίδιος θα ακολουθήσει τον τομέα της Γεωπονίας στο ΕΠΑΛ Διδυμότειχο  επάγγελμα που θα τον βοηθήσει στην μελισσοκομία. Νιώθει υπερήφανος για το μέλι του, η παραγωγή του οποίου φέτος έφθασε τα 70 κιλά από 15 μελίσσια .

Του έδωσε την ονομασία «Μελισθένης», που βγαίνει από το σθένος της μέλισσας όπως μας εξηγεί. Μέλι «Μελισθένης»,  από τον Δημοσθένη Σαρσάκη, τον μικρότερο σε ηλικία μελισσοκόμο της περιοχής.

ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ