«Επέλαση» των Airbnb διαμερισμάτων στην Αλεξανδρούπολη

2558

Τετραψήφιος αναμένεται να είναι σύντομα ο αριθμός των Airbnb στην Αλεξανδρούπολη. Η «επέλαση» αυτού του τύπου των καταλυμάτων λειτουργεί ως αντιστάθμισμα στον περιορισμένο αριθμό ξενοδοχειακών κλινών της περιοχής, δίχως να λείπουν οι περίοδοι, όπως αυτή που διανύουμε, που ιδιαίτερα οι Τούρκοι επισκέπτες αναγκάζονται να διαμένουν σε γειτονικές πόλεις, ελλείψει ελεύθερων καταλυμάτων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου Στάθη Ασπιώτη, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης λειτουργούν περίπου 700 Airbnb.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έδωσαν έγκριση για την αδειοδότηση και λειτουργία 153 νέων καταλυμάτων, σε διάστημα 40 ημερών.

Ο Έβρος διαθέτει 63 ξενοδοχεία, 1.980 δωμάτια και 3.848 κλίνες. Ωστόσο, τοπικά, αλλά και πανελλαδικά, η αριθμητική υπεροχή των Airbnb είναι εντυπωσιακή.

Οι προσφερόμενες κλίνες σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ξεπέρασαν σε αριθμό αυτών των ξενοδοχείων σχεδόν κατά 60.000 καθώς ανήλθαν στις 939.000 χιλιάδες τον Ιούλιο του 2023 σε σύγκριση με τις 887.748 κλίνες των ξενοδοχείων όλης της χώρας.

«Επέλαση» των Airbnb διαμερισμάτων στην Αλεξανδρούπολη