Έρχεται η κακοκαιρία Petar με βροχές και ισχυρούς ανέμους

9452

Ψυχρό μέτωπο που προέρχεται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια αναμένεται να προκαλέσει ακραία μεταβολή του καιρού. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν.

 

Μπορεί ο υδράργυρος στην ελληνική επικράτεια να σημειώσει άνοδο έως αύριο (05/08), όπου κατά τόπους η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40°C, ωστόσο, από το απόγευμα πρόκειται το σκηνικό να αλλάξει άρδην, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις του καιρού.

Το απόγευμα του Σαββάτου (05/08), ένα ψυχρό μέτωπο που έρχεται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια πρόκειται να προκαλέσει μεταβολή του καιρού με ενίσχυση των ανέμων, καθώς επίσης με τοπικές βροχές και καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από την Κυριακή (06/08), όπως προειδοποιούν τόσο ο Διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, όσο και ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.

Την Κυριακή, τα φαινόμενα δε θα διαρκέσουν πολύ και μόνο στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία θα υπάρξουν σποραδικές βροχές και καταιγίδες και ταχεία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με ανέμους από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικές για την εποχή τιμές την ερχόμενη εβδομάδα, όπου το μελτέμι θα κάνει αισθητή την παρουσία του, στο Αιγαίο με εντάσεις έως και 7 μποφόρ.

Στην Θράκη ασθενή φαινόμενα.

Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τονίζεται ότι «το καιρικό σύστημα με την ονομασία “PETAR”, όπως ονομάσθηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις».