Διδυμότειχο: Τελικά δεν κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου ο Γιώργος Τσιουράκης

1152
Αποσύρει την υποψηφιότητά του για τον δήμο Διδυμοτείχου ο Γιώργος Τσιουράκης, αφήνοντας πολλά υπονοούμενα για τον τρόπο που πραγματοποιείται η προεκλογική διαδικασία, μιλώντας για …πακέτα,… για ημέτερους,… για τακτοποιήσεις, αλλά και για ζητήματα καθαρότητας υποψηφίων…
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ 01/08/2023
Φίλες & Φίλοι,
Μετά από πολύ σκέψη και με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς μου και των περισσοτέρων συνοδοιπόρων μου, αποφάσισα να αποσύρω την «υποψηφιότητά» μου από τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου για την ανάδειξη των νέων Δημοτικών Αρχών!.
Την τελευταία περίοδο έχω ζήσει και συνεχίζω να ζω καταστάσεις τέτοιες που με ξεπερνούν ως άνθρωπο και με προσβάλουν ως προσωπικότητα!
Αποσύρομαι από την διεκδίκηση του Δήμου προς τέρψιν, ίσως, μερικών, για τους κάτωθι κυρίως πολύ βασικούς λόγους:
 Γιατί αρνούμαι να ενδώσω σε πιέσεις χειραγώγησης και καθοδήγησής μου…
 Γιατί αρνούμαι να ενδώσω σε προσβλητικές κατ’ εμέ πιέσεις για καταβολή μικρών και μεγάλων χρηματικών πακέτων δήθεν προς άγραν ψήφων…
 Γιατί αρνούμαι να ενδώσω σε αφόρητα καθημερινά ρουσφετολογικά παζαρέματα για προσωπικές αλλά και ημετέρων τακτοποιήσεις…
 Γιατί αρνούμαι να ενδώσω σε πιέσεις συνοδοιπόρων μου που δεν αποδέχονται την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό μας κάποιων άλλων ενδιαφερομένων συμπολιτών μας που ήθελαν να είναι μαζί μου, θεωρώντας τους μη καθαρούς!
 Γιατί αρνούμαι τέλος να γίνω μέρος ενός συστήματος το οποίο διαφεντεύεται από τα συμφέροντα & την διαπλοκή γενικότερα!.
Όπως έχω δηλώσει και στο πρόσφατο παρελθόν, ήρθα με πολύ καλές προθέσεις, με καθαρό μέτωπο και με το κεφάλι ψηλά, να συμμετάσχω στην επικείμενες εκλογές διεκδικώντας ανιδιοτελώς την «Διοίκηση» του Δήμου μας.
Πίστευα ότι αυτό ήταν ένα εφικτό εγχείρημα στοχεύοντας πολύ απλά στην καθαρή ψήφο των δημοτών μας. Στόχος μου ήταν να προσφέρω εφαρμόζοντας ένα όραμα με προοπτική, ένα όραμα το οποίο διαμόρφωσα μετά από επαγγελματική μελέτη και την εμπειρία των 37 ετών της επιτυχούς επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας.
Ένα όραμα το οποίο, εάν μου δινόταν η δυνατότητα να το εφαρμόσω, θα έδινε ελπίδα και προοπτική στον τόπο μας, θα έβαζε επιτέλους φρένο στην «εσωστρέφεια», φρένο στην «στασιμότητα», φρένο στην «μιζέρια» στην οποία έχουμε οδηγηθεί δυστυχώς τα τελευταία 20 χρόνια!
Αποσύρομαι από την έως τώρα προσπάθειά μου, απογοητευμένος από την μια μεριά αλλά ικανοποιημένος από την άλλη, γιατί ως πολίτης αυτού του τόπου θεωρώ ότι έπραξα το καθήκον μου. Ξεκίνησα μια ανιδιοτελή προσπάθεια η οποία σήμερα μου δίνει την αίσθηση ότι ενώ αποσύρω την «υποψηφιότητά» μου, «έχω ταράξει ολίγον τι τα νερά» τελευταία και πολλοί φίλοι μου, μου ζητούν να το ξανασκεφτώ!
Το έχω όμως αποφασίσει οριστικά!. Δεν επιθυμώ να φτάσω στο σημείο να επιτρέψω στον εαυτό μου να με παρασύρει η διαπλοκή και να με καταβάλει η φθορά!
Αποσύρομαι με το μέτωπό μου καθαρότερο… και με το κεφάλι πιο ψηλά!
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνοδοιπόρους μου έναν-έναν ξεχωριστά, αυτούς που με εμπιστεύθηκαν και στρατεύθηκαν μαζί μου, που με στήριξαν με τον οποιονδήποτε τρόπο, που πίστεψαν σε μένα δίνοντάς μου καθημερινά «δύναμη & ελπίδα» στην προσπάθειά μου.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εσάς τους απλούς αγνούς ανθρώπους του Δήμου μας που είχα την τύχη να γνωρίσω τους τελευταίους 6-7 μήνες στα υπέροχα χωριά μας. Όλες και όλους εσάς που μου δείξατε αγάπη και την υποστήριξή σας στην προσπάθειά μου για την προσδοκώμενη αλλαγή στον Δήμο μας!
Όμως, τα προσωπικά συμφέροντα(ευτυχώς ολίγων)… είναι δυστυχώς υπεράνω όλων…!.
Σκεφθείτε σας παρακαλώ ήρεμα, έχετε τον χρόνο! Δεν θα σας υποδείξω εγώ τι πρέπει να ψηφίσετε!. Ψηφίστε όμως σοφά…Ψηφίστε τον κατάλληλο για την πρόοδο του Δήμου μας!
Να είστε σίγουροι ότι όλες και όλους εσάς που γνώρισα τον τελευταίο διάστημα στην πόλη και στα χωριά μας, δεν θα σας ξεχάσω ποτέ!
Σε οτιδήποτε πιστεύετε ότι θα μπορούσα να βοηθήσω, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Όπου και αν βρίσκομαι, κοντά σας ή μακριά σας, θα είμαι πάντα στην διάθεσή σας!.
Σας ευχαριστώ όλους!!!
Γεώργιος Τσιουράκης
Ηλεκτρολόγος – Μηχανολόγος Μηχανικός (M.Sc.)
Επίτιμο μέλος ΤΕΕ
Κινητό: +30 694 4603224
E-mail: george.tsiourakis@gmail.com