Τα πρώτα Μιλτσακάκεια είναι γεγονός

607

Πρώτα Μιλτσακάκεια-Επιτυχής Έκβαση

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα «Μιλτσακάκεια» στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Προβατώνα όπου ο Στέφανος Μιλτσακάκης  φοίτησε πριν φύγει μαζί με την οικογένειά του για το εξωτερικό.

Παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σουφλίου Καλακίκος Παναγιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δελησταμάτης Βασίλειος, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Τυχερού Δαρούσης Δημήτρης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Προβατώνα Ανδρεάδης Αθανάσιος, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος, ο εφημέριος του Ναού της Αγίας Παρασκευής Προβατώνα.

Ο  χαρισματικός Στέφανος μέσα από την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες κατάφερε να διαπρέψει. Και συγκεκριμένα η αγάπη του για την αρχαιοελληνική πολεμική τέχνη του «Παγκράτιου», που συνδύαζε πάλη και πυγμαχία, τον οδήγησε ώστε να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκράτιο.

Παράλληλα το πάθος του για τις πολεμικές τέχνες τον οδήγησε να διαπρέψει και στον κινηματογράφο, όπου στο πλάι διακεκριμένων και διεθνούς φήμης ηθοποιών, όπως ο Ζαν Κλοντ Βαν Ντάμ, ο Στέφανος άρχιζε να «χτίζει» και ο ίδιος την δική του καριέρα στον κινηματογράφο.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσαν οι χαιρετισμοί που απηύθυναν για τον φίλο τους Στέφανο Μιλτσακάκη ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο  Δημήτρης Χριστοφορίδης, ο  Κώσταντίνος Μουσούλης   και οι  Αμπτέλ Κισί και Κώστας Μάντηλορ, συμπρωταγωνιστές του σε διάσημες ταινίες του Χόλιγουντ.

Παρουσία πλήθους κόσμου, συγχωριανών του Στέφανου Μιλτσακάκη οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και την οικογένεια του Στέφανου, παρατέθηκε επίδειξη του Παγκρατίου αθλήματος από τους αθλητές του Συλλόγου Ελληνικής Πολεμικής Αγωγής και παρουσίαση του από τον  εκπαιδευτή του συλλόγου Μαστρονικόλα Ευστράτιου και προβλήθηκε βίντεο για την ζωή του Στέφανου Μιλτσακάκη.

Ο Δήμαρχος Σουφλίου σε δήλωση του ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους, αλλά και τον Σύλλογο Γυναικών Προβατώνα για την υποστήριξη της εκδήλωσης, και εξέφρασε την επιθυμία του η εκδήλωση αυτή να καταστεί θεσμός.

Τέλος τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Δήμου Σουφλίου απονεμήθηκε στην μητέρα και την αδερφή του Στέφανου Μιλτσακάκη, ως ένδειξη αναγνώρισης και προσφοράς   προς το πρόσωπό του.