O Γεώργιος Μπαλτζής υποψήφιος Δήμαρχος Σουφλίου

721

Η σημαντική ημέρα η οποία θα αποτυπώσει τη βούληση των δημοτών μας είναι η Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023, ημέρα των δημοτικών εκλογών. Οι θέσεις μας εκφράζουν τις προσδοκίες σας. Είμαστε εδώ για τα δύσκολα γι’ αυτό και εκπαιδευτήκαμε άλλωστε κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μας σταδιοδρομίας.

Ψηφίζουμε στις εκλογές υπεύθυνα, αιτιολογημένα, με καρδιά και με συνείδηση. Με χρέος στη νέα γενιά που με αγωνία προσδοκά την επόμενη ημέρα. Στην προσπάθεια μας δεν περισσεύει κανείς. Οι δημοτικές εκλογές δεν έχουν κομματική ταυτότητα, αφορούν όλους μας.

Νομίζω ότι όσοι παρεμβαίνουμε στα δημόσια πράγματα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί διότι διαμορφώνουμε με το λόγο, τη στάση και την πρακτική μας αντιλήψεις στην κοινωνία. Ανήκουμε στην κατηγορία της λογικής, της συναίνεσης και της αγάπης για το δήμο Σουφλίου. Είμαστε αυτοί που πιστεύουμε στην οργάνωση, στη σκληρή δουλειά, στο πρόγραμμα για έναν καλύτερο δήμο.

Απευθυνόμαστε σε αυτούς που ξεχωρίζουν με το ήθος και την εντιμότητα τους.

Εφαρμόζουμε με σθένος τη νομιμότητα και είμαστε έτοιμοι να τη διδάξουμε σε
όσους ξέφυγαν από αυτή.

Ο δήμος ανήκει στους πολίτες και όχι σ αυτούς που τον διοικούν ή τον διοίκησαν. Τα πράγματα δεν συμβαίνουν. Τα κάνουμε να συμβούν.

Πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας για να αλλάξει η ζωή και ο προσανατολισμός όλων μας. Το ζητούμενο στις δύσκολες στιγμές που ζούμε είναι ασφαλώς η ενότητα και η αλληλεγγύη. Δεν πρέπει όμως η λογική να ακυρωθεί απο την τραγικότητα που ζει σήμερα η κοινωνία. Ποιός και γιατί πλέον να θέλει να ζήσει αυτή τη ζωή σε αυτόν τον τόπο, όταν κανένας δεν ενδιαφέρεται να αλλάξουμε τα πράγματα;

Είναι ευκαιρία να μιλήσουμε ξεκάθαρα για το μέλλον του δήμου που θέλουμε. Ας γίνουμε λοιπόν όλοι χρήσιμοι και ωφέλιμοι και όχι απλώς αρεστοί. Αν χαθεί και τούτη η ευκαιρία και δεν αντιδράσει η γενεά μας, τότε νομίζω ότι τα χωριά μας δεν έχουν καμία ελπίδα σωτηρίας. Σε λίγα χρόνια θα σβήσουν από το χάρτη, ενώ τα αστικά κέντρα θα μεγαλώνουν με όλα τα αρνητικά που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη.

Για να βελτιωθούμε πρέπει να αλλάξουμε, για να τελειοποιηθούμε πρέπει να αλλάζουμε συνέχεια. Δεν έχει σημασία πόσο αργά πηγαίνουμε αλλά να μη σταματάμε. Οι άνθρωποι που πάνε μπροστά σ΄αυτό τον κόσμο είναι αυτοί που σηκώνονται, αναζητούν τις συνθήκες που θέλουν, και αν δεν τις βρουν τις διαμορφώνουν μόνοι τους.

Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Δεν πρέπει όμως να κοιτάμε ο ένας τον άλλον, αλλά να βλέπουμε όλοι μαζί προς την ίδια κατεύθυνση. Μόνο η δύναμη μπορεί να συνεργαστεί, η αδυναμία μπορεί μόνο να ικετεύσει.

Επειδή δεν μπορούμε να πάμε πίσω και να αλλάξουμε την αρχή, ξεκινάμε από εδώ και θα αλλάξουμε το τέλος.

Δεν είναι ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν τη δύναμη ή τη θέληση και κάποιοι δεν
την έχουν. Είναι ότι κάποιοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να αλλάξουν τα πράγματα και κάποιοι δεν είναι. Είμαι έτοιμος να το κάνω και θα το κάνω. Τα προβλήματα δεν τα μετράμε, τα λύνουμε.

Για μένα είναι ώρα προσφοράς. Έχω κλείσει έναν επιτυχημένο επαγγελματικό
κύκλο και ήρθε η στιγμή να προσφέρω για το μέρος όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Η περιοχή του Δήμου Σουφλίου είναι ένας ευλογημένος τόπος. Γνωρίζω τα προβλήματα. Βλέπω τη δυναμική που θα μπορούσε να έχει και πραγματικά στεναχωριέμαι που δεν παίρνουμε όλοι οι κάτοικοι αυτό που μας αξίζει. Χρειαζόμαστε πράξεις το συντομότερο.

Θα τον βρούμε το δρόμο προς την επιτυχία, αλλιώς θα τον δημιουργήσουμε.

 

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ:

Βελτίωση της αποτελεσματικότητας, παραγωγικότητας των δημοτικών υπηρεσιών ώστε να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση και δραστηριότητα των πολιτών.

Επίλυση των χρόνιων προβλημάτων με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην κοινωνία μας.

Χτίζουμε από την αρχή ένα νέο περιβάλλον με σύγχρονες τεχνικές υποδομές, δίνοντας έτσι αξία στην ευημερία των κατοίκων.

Κτιριακές αναβαθμίσεις, μηχανοργάνωση, ορθολογική οικονομική διαχείριση και απόλυτη διαφάνεια.

Άριστη διαχείριση των εσόδων του δήμου. Συμμετοχή σε όλα τα προγράμματα χρηματοδότησης, ομαλή σύμπραξη με την περιφέρεια.

Στη νέα 5ετία ο δήμος πρέπει και μπορεί να δώσει το βάρος για την στήριξη, τόνωση της τοπικής οικονομίας με πλήθος παρεμβάσεων.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

1. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ – ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι σύγχρονες υποδομές βελτιώνουν την ποιότητα ζωής αλλα και την οικονομική δραστηριότητα των πολιτών του δήμου.

Είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία νέων εφαρμογών ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ώστε να βελτιωθεί η εσωτερική λειτουργία του Δήμου, να γίνει πιό εύκολη και αποδοτική η δουλειά των εργαζομένων και τέλος η εξυπηρέτηση του πολίτη.

Αντικατάσταση παλαιών δικτύων ύδρευσης στις κατά τόπους κοινότητες μετά από προτεραιοποίηση.

Κατασκευή σύγχρονων παιδικών χαρών.

Ασφαλτοστρώσεις.

Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας.

Βελτίωση ηλεκτροφωτισμού.

Δημιουργία χώρων πρασίνου και χώρων αναψυχής.

Αναπλάσεις πλατειών, πεζοδρομήσεις δρόμων για την ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων της κάθε περιοχής αλλά και την οικονομική τόνωση των επαγγελματιών.

Ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολικών και δημοτικών κτιρίων.

Ενίσχυση της ανακύκλωσης απορριμμάτων.

Καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης.

Λύση κυκλοφοριακών προβλημάτων στα δημοτικά διαμερίσματα

Διαχείριση αδέσποτων ζώων:
Για την αντιμετώπιση του ευαίσθητου αυτού θέματος, στοχεύουμε στην ίδρυση δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ευζωία, υγεία και ασφάλεια αυτών. Στην πρόσληψη φροντιστή ζώων. Συνεργασία με ιδιώτες κτηνιάτρους του δήμου για στειρώσεις και περίθαλψη των ζώων. Συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις για την προώθηση της υιοθεσίας των. Παροχή κινήτρων για υιοθεσία ζώων με ανταποδοτικά οφέλη (π.χ έκπτωση σε νερό, παροχή τροφής κ.λ.π) σε όποιον υοθετήσει αδέσποτο του δήμου. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα ζώα. Δημιουργία ιστοσελίδας με ψηφιοποιημένο το μητρώο αδέσποτων προς υιοθεσία.

Δημιουργία Δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού, με σκοπό την άμεση και διαρκή ενημέρωση αλλά και ψυχαγωγία των δημοτών μας. Την τόνωση της τοπικής οικονομίας με την δωρεάν προβολή των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται εντός του δήμου Σουφλίου.

Δημιουργία θέσεων εργασίας.

2. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η ανάπτυξη του τουρισμού θα επηρεάσει σχεδόν όλους τους οικονομικούς κλάδους της περιοχής. Ο δήμος έχει όλα τα προσόντα για να γίνει ένας αξιόλογος τουριστικός προορισμός στον κεντρικό Έβρο.

Το 2021 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ) επέλεξε το Σουφλί ως ένα από τα καλύτερα παραδείγματα για την ανάπτυξη τουρισμού υπαίθρου και αγροτουρισμού, ένα από τα 41 χωριά που επιλέχθηκαν μέσα από περισσότερες από 170 χώρες.

Ο δήμος μας ως ένας ιδιαίτερος Τουριστικός Προορισμός, έχει πολλά να προσφέρει αλλά και να αποκομίσει απο το δίκτυο Best Tourism Villages, στη ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών.

Στην περιοχή μας μπορούμε να σχεδιάσουμε και εναλλακτικές μορφές Τουρισμού (θρησκευτικός, κυνηγετικός, αθλητικός κ.λ.π).

Σύσταση επιτροπής τουριστικής προβολής. Να προβάλουμε αυτά για τα οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού μας επέλεξε ως Best Tourism Village.

Συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, για την ενίσχυση του Τουριστικού αποτυπώματος του δήμου. Στόχος είναι να υπάρξει μία βιώσιμη Τουριστική ανάπτυξη στον τόπο μας.

Τουριστικές δράσεις που θα υποστηρίξει ο δήμος είναι:

Διαφημιστική καμπάνια σε ραδιόφωνα, τηλεοπτικά ΜΜΕ, διαδίκτυο.

Συμμετοχή σε Τουριστικές εκθέσεις.

Φιλοξενία τουριστικών παραγόντων και δημοσιογράφων, με σκοπό την προώθηση των τουριστικών ενδιαφερόντων του δήμου.

Οργάνωση εκδηλώσεων αγροτικού, πολιτιστικού και άλλου χαρακτήρα.

Εκθέσεις οικοτεχνίας, φωτογραφίας, προβολής τοπικών προϊόντων.

Οργάνωση γευσιγνωσίας τοπικών προϊόντων.

Δημιουργία κέντρου Τουριστικής πληροφόρησης (info tourist).

Δημιουργία ιστοσελίδας για την on line ενημέρωση για όλα τα πολιτιστικά και τουριστικά σημεία του δήμου.

3. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ – ΓΕΩΡΓΙΑ -ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Ο δήμος μας είναι κυρίως αγροτικός. Τα προβλήματα των αγροτών είναι και προβλήματα του δήμου. Σχεδιάζουμε τη δημιουργία Γραφείου Υποστήριξης του πρωτογενή τομέα, με αντικείμενο:

Την οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων ενημέρωσης των αγροτών για τις εξελίξεις στον τομέα τους.

Την τεχνική υποστήριξη σε συνεργασία με ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς και με τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τη λειτουργία ψηφιακής πύλης για πάσης φύσεως πληροφορίες που ενδιαφέρουν τους αγρότες.

Την πληροφόρηση για τις μεθόδους διαχείρισης του νερού.

Το τρίπτυχο για μια επιτυχημένη στρατηγική στην αγροτική οικονομία είναι: Ανθρώπινο δυναμικό, Τεχνογνωσία, Εξειδίκευση.

Βασικός πυλώνας εισροής εισοδήματος στο δήμο είναι ο αγροτικός τομέας, γι’
αυτό θα προχωρήσουμε άμεσα:

Στη δημιουργία πιστοποιημένου συσκευαστηρίου αγροτικών προϊόντων και μελιού.

Στη δημιουργία κατάλληλου χώρου για τη διάθεση των τυποποιημένων προϊόντων.

Στη δημιουργία και υποστήριξη ηλεκτρονικού καταστήματος πώλησης αγροτικών προϊόντων ( Λιανικής-χονδρικής).

Στήριξη της Σηροτροφίας, Αμπελουργίας και της Βιολογικής γεωργίας με στοχευμένες δράσεις.

Ένταξη σε πρόγραμμα και δημιουργία σύγχρονου δημοτικού σφαγείου για την κάλυψη των αναγκών του νομού.

4. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με προτεραιότητα τον άνθρωπο, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, την κοινωνική στήριξη ευπαθών ομάδων και την κάλυψη των αναγκών του συνόλου των δημοτών μας.

Μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων για τη στήριξη και εκπαίδευση των νέων.

Οργάνωση ημερίδων επαγγελματικού προσανατολισμού.

Βελτίωση της δομής στήριξης της τρίτης ηλικίας (ΚΑΠΗ).

Στήριξη και επέκταση του προγράμματος « Βοήθεια στο Σπίτι».

Δημιουργία γραφείου στήριξης ανέργων πολιτών του δήμου. Θα υποστηρίζει σε επίπεδο πληροφόρησης και συμβουλευτικής τους ανέργους με έμφαση σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (άνεργους, άτομα με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες κ.λ.π). Ειδικότερα το γραφείο θα συνδυάζει τις προσφερόμενες θέσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με τα χαρακτηριστικά των ανέργων δημοτών, μέσω μιας εφαρμογής η οποία εμφανίζει τη συνολική εικόνα όλων των διαθέσιμων θέσεων εργασίας. Παράλληλα θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες για τη συμμετοχή των ανέργων σε προγράμματα κατάρτισης, την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων, υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής για τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, συνοδευτικής επιστολής κ.λ.π.

Ενταξη σε πρόγραμμα και δημιουργία πρότυπης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων για την κάλυψη με στοργή και αγάπη των αναγκών της τρίτης ηλικίας. Παράλληλα με το έργο αυτό θα δημιουργηθούν και μόνιμες θέσεις εργασίας για τους συμπολίτες μας.

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΛΤΖΗΣ
Αντιστράτηγος ε.α
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ