Μένοντας στο κρεβάτι το καλοκαίρι: Οδηγίες & Συμβουλές

698

Θυμάσαι όταν ξεκίνησε η πρώτη καραντίνα (αν βγάλουμε εκτός της συζήτησης το άγχος και το φόβο) που λίγο είχαμε χαρεί που ο κόσμος θα σταματούσε να τρέχει; Που επιτέλους μπορούσαμε να κάτσουμε σπίτι να απολαύσουμε χαλάρωση και ηρεμία, χωρίς να νιώθουμε κοινωνική πίεση, ούτε τύψεις να λέμε “όχι”, ούτε να προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα εξαιτίας του FOMO;
Κάπως έτσι μοιάζει και το συναίσθημα – υποθέτουμε – όταν αναρρώνεις από μια ασθένεια/ ένα ατύχημα, και πρέπει να περάσεις ένα διάστημα στο κρεβάτι και το σπίτι.

Ακριβώς όμως όπως είχε γίνει και τότε, όταν αυτό το διάστημα παρατραβάει, καταλήγει να μας εξαντλεί αντί να μας ξεκουράζει. Πόσο μάλλον όταν είναι καλοκαίρι, και το μόνο που βλέπεις στα social media και ακούς από τις συζητήσεις φίλων, είναι οι εξορμήσεις στις παραλίες και τα πλάνα διακοπών.

Παρακάτω, θα βρεις μερικές συμβουλές από τη συντακτική ομάδα του inevros.gr για να ανταπεξέλθεις ψυχικά στην κατάσταση, διατηρώντας όσο είναι δυνατόν θετική ψυχολογία και διάθεση.

  • Σύντομα ξεμουδιάσματα

Μπορεί να στερείσαι τη φωτοσύνθεση στην άμμο, σκέψου όμως όλη την ταλαιπωρία που γλιτώνεις από το περπάτημα ή την κίνηση στη ζέστη. Σκέψου πόσο πολύ ήθελες να μπορείς να λιώσεις κάτω από το κλιματιστικό όλη μέρα, χωρίς επιπτώσεις.
Σίγουρα δεν είναι το ίδιο όταν η ανάρρωσή σου βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού σου, και πρέπει να ακολουθήσεις και κάποια βήματα για να κινηθείς προς αυτήν ή να πάρεις κάποια φάρμακα.

Όπως και να έχει, σίγουρα θα σου έχει συσταθεί, να κάνεις σιγά-σιγά βήματα αυτοεξυπηρέτησης ή και ασκήσεις ενδυνάμωσης. Είναι ψυχολογικά βοηθητικό να δέχεσαι βοήθεια από τα οικεία σου πρόσωπα, όμως κάτι τέτοιο ίσως δεν είναι πάντα εφικτό και σίγουρα δεν ενισχύει την αυτοπεποίθησή σου. Αξιολόγησε τις ικανότητες και τις ανάγκες σου, αναζητώντας τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό, όπως μια καρέκλα ανύψωσης ασθενών της Body Up Evolution .

  • Περιόρισε το screen time

Αν δεν είναι αυτή μια καλή ευκαιρία να δεις ξανά όλους τους κύκλους της αγαπημένης σου σειράς ή να ξεκινήσεις εκείνη για την οποία φαίνεται να μην είχε ποτέ αρκετό χρόνο, ή να δεις τις ταινίες που σου έχουν προτείνει τα crushes σου στον αγώνα του φλερτ, τότε ποια είναι ;!

Απλά όπως σε όλα, έτσι και σε αυτό χρειάζεται να θέσεις ένα μέτρο για να μην έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και τηγανίσεις κάθε εγκεφαλικό σου κύτταρο. 

Συνυπολόγισε επίσης. Ότι εκτός από την ψυχαγωγία σου, είναι μια καλή ευκαιρία να μάθεις νέα πράγματα και να αποκτήσεις νέες δεξιότητες, είτε για το επαγγελματικό σου πεδίο είτε για κάποιο καλλιτεχνικό χόμπι.

Και τα δύο συνυπολογίζονται στο χρόνο που θα περάσεις μπροστά από μια οθόνη.
Προστάτεψε τα μάτια σου και απέφυγε  τον πονοκέφαλο, εφαρμόζοντας τεχνικές διαχείρισης χρόνου.

  • Προσκάλεσε φίλους

Υποθέτουμε, πως οι φίλοι σου ούτως ή άλλως θα σε επισκέπτονται, για να σου κρατήσουν συντροφιά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ίσως όμως όχι τόσο συχνά όσο αν δεν ήταν καλοκαίρι. Δελέασέ τους! Το αστικό σου ιγκλού είναι από μόνο το κάτι αξιοζήλευτο, πόσο μάλλον αν συνδυαστεί με λίγο καλό φαγητό και μερικές πλούσιες σε γεύση μπύρες – για σένα ωστόσο χωρίς αλκοόλ.