Κατασκευή Βιομηχανίας: Από τη σκέψη στην πράξη

652

Σαν ένας δημιουργικός άνθρωπος, που δραστηριοποιείται στον τομέα των επιχειρήσεων με γνώσεις εστιασμένες στην αγορά, τις τάσεις, τα νούμερα, την εξωστρέφεια, φαίνεται απόλυτα λογικό να επικρατεί μερική ή και ολική άγνοια όταν η συζήτηση στρέφεται στο κατασκευαστικό κομμάτι, και πιο συγκεκριμένα στη στέγη της επιχείρησης, οι ανάγκες της οποίας επιτάσσουν τη δημιουργία ενός αποκλειστικού χώρου συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Μια τέτοια απόφαση φυσικά είναι μια τολμηρή αλλά και πολυέξοδη κίνηση, που θα έρθει δεδομένης μιας α’ υπάρχουσας πορείας, και έτσι δε χρειάζεται να σε απασχολήσει εξαρχής. Η ταχύτητα όμως με την οποία μπορεί η ανάγκη λήψης της να σου χτυπήσει την πόρτα είναι απρόβλεπτη, και καθώς η  ανέγερσης μιας κατασκευής και όλων των συσχετιζόμενων αποφάσεων είναι χρονοβόρες διαδικασίες, δεν είναι καθόλου επιβλαβής η ύπαρξη ενός υποτυπώδους γνωστικού πεδίου.

Ποιοι είναι εκείνοι οι καθοριστικοί παράγοντες που συντελούν για μια από τις βασικότερες αποφάσεις, όπως αυτή το κύριου υλικού οικοδόμησης;
Εμείς σου απαντάμε πως για τον βιομηχανικό τομέα, ενδείκνυνται οι μεταλλικές κατασκευές, καθώς διευκολύνουν σημαντικά όλα όσα θα αναφερθούν παρακάτω. 

  • Γεωγραφική Θέση

Νομίζουμε πως είναι εύκολα κατανοητό, πως ένα τέτοιο κτίριο μεγάλης κλίμακας, περιορίζει αρκετά τις διαθέσιμες τοποθεσίες. Υπάρχουν συγκεκριμένες ζώνες στις οποίες συνηθίζεται να χτίζονται τέτοιου είδους μονάδες.
Η περιοχή, και οι απαιτούμενες προδιαγραφές, επηρεάζουν και τις περιβαλλοντικές συνθήκες έκθεσης. Μια μεταλλική κατασκευή είναι πολύ πιο ανθεκτική σε κάθε είδους δυσμενές καιρικό φαινόμενο (ακόμη και αν η ίδια η περιοχή στο παρόν δεν φέρει τέτοιες ενδείξεις, η κατασκευή σου φτιάχνεται για να αντέξει σε ένα βάθος χρόνου, και η κλιματική κρίση είναι εμφανής), ενώ το εύρος επιλογών στη μόνωση, μπορεί να εξασφαλίζει ένα άνετο χώρο εργασίας.

  • Διαμόρφωση & Συνθήκες Ασφαλείας

Η αρμονική και αποτελεσματική συστέγαση πολλών και διαφορετικών τμημάτων, από τμήματα παραγωγής, εργαστήρια, τμήματα συσκευασίας, αποθήκευσης, αποστολών κλπ, εξαρτάται άμεσα από την αρμονική διαμόρφωση του χώρου, γεγονός που κατ’επέκταση επιδρά και στο γενικότερο αίσθημα ευημερίας των εργαζομένων.

Για το λόγο αυτό, αλλά και τον μέγιστο περιορισμό των κινδύνων που ενδέχεται να οδηγήσουν σε εργασιακά ατυχήματα, ο εργονομικός σχεδιασμός είναι απαραίτητος.

Κατά ένα τρόπο λοιπόν, η λειτουργική διάταξη, επιτρέπει μια ευρύτερη συμμόρφωση με κατασκευαστικούς κανόνες και τους κωδικούς ασφαλείας ανά τμήμα.
Επιπλέον, δε θα πρέπει να παραλείπεται, κατά τη διαδικασία του σχεδιασμού, ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τα συστήματα έκτακτων καταστάσεων, όπως ο πυροσβεστικός σταθμός και ο σταθμός παροχής πρώτων βοηθειών.  

  • Εύρος μελλοντικών αλλαγών

Κάτι που σχεδιάζεται για να λειτουργήσει στο παρόν, και σε ένα προβλεπόμενο βάθος χρόνου, λαμβάνοντας υπόψιν το επιχειρηματικό πλάνο και την προσεχή ανάπτυξη του brandname, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα ακολουθήσει αυτόν τον κανόνα.
Ο χάλυβας προσφέρει την μεγάλη ευελιξία να επιδεχθεί τροποποιήσεις, έτσι ώστε ο χώρος είτε να επεκταθεί είτε να διαμορφωθεί εκ νέου με βάση τις νέες ανάγκες.
Αν μάλιστα η φύση των δραστηριοτήτων απαιτούν τη συμπερίληψη ειδικών μεταλλικών κατασκευών  από την Βουτσαδάκης ΑΒΕΤΕ, έχεις εκ των προτέρων έναν αρκετή προφανή λόγο να εμπιστευτείς την κρίση και τη συμβουλή μας, και να αναζητήσεις τον κατάλληλο εξειδικευμένο επαγγελματία για την επικοινωνία του πλάνου σου.