Τον Οκτώβριο σε λειτουργία το Δίκτυο Τηλεθέρμανσης στην Τραϊανούπολη

1371
Στην τελική ευθεία είναι οι εργασίες, ώστε τον Οκτώβριο να λειτουργήσει το Δίκτυο Τηλεθέρμανσης στην Τραϊανούπολη.
Αυτό συμπεραίνεται από τις δηλώσεις, που έκανε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η αρμόδια Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προσωπικού, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ελένη Ιντζεπελίδου.
Τον Οκτώβριο σε λειτουργία το Δίκτυο Τηλεθέρμανσης στην Τραϊανούπολη
Με αφορμή την επίσκεψη του Περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου στην περιοχή, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη, παρουσία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιακών παραγόντων γύρω από την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, αλλά και την επίσκεψη του στο γεωθερμικό πεδίο στην περιοχή Αρίστηνου, η κυρία Ιντζεπελίδου αναφέρθηκε διεξοδικά στις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι αυτή την ώρα και τι σχεδιάζεται στο προσεχές διάστημα για το θέμα αυτό.
Όπως αναφέρθηκε το έργο στον σταθμό Γεωθερμίας παίρνει μικρή παράταση, μέχρι να γίνει η σχετική προμήθεια ενός συστήματος αυτοματισμού, ενώ η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου εκπονεί μελέτη και προχωρά σε ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για το κομμάτι, που θα συνδέει το έργο με τα κτίρια, κάτι που δεν είχε αρχικά συμπεριληφθεί
Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός, ότι δόθηκε η προέγκριση από την Ε.Κ.Τ της επέκτασης του Δικτύου σε 7 Οικισμούς (Αγνάντια, Δωρικό, Αετοχώρι, Άνθεια, Αρίστηνο, Λουτρά και πιθανόν στα Πεύκα λόγω υψόμετρου), αλλά και σε καλλιέργειες ώστε να τονωθεί η διαβίωση στα χωριά. Τώρα αναμένεται η σχετική έγκριση.
Επιπροσθέτως, όπως δήλωσε η κυρία Ιντζεπελίδου, κατασκευάζεται γεώτρηση, που είναι χορηγία του ΤΑΠ, η οποία σύντομα θα ενσωματωθεί στο Δίκτυο.
Μαζί με την επέκταση του Δικτύου πρόκειται να γίνει και ενεργειακή αναβάθμιση 24 σχολικών μονάδων ποσού 900.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 100.000ευρω προέρχονται από το ταμείο του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Η κυρία Αντιδήμαρχος σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι είναι υπό εξέταση η επέκταση του Δικτύου Τηλεθέρμανσης και στην Αλεξανδρούπολη, αφού πρώτα διαπιστωθεί πόσα κυβικά θα δώσει η νέα γεώτρηση του ΤΑΠ και αφού διερευνηθεί σε πόσα άλλα σημεία, όπως η Άνθεια, οι μετρήσεις θα δώσουν υψηλούς βαθμούς πχ. 43 βαθμών Κελσίου για να αρχίσει να εξετάζεται η πιθανότητα αυτή.
Πέραν όλων αυτών η κυρία Ιντζεπελιδου αναγνώρισε την προσπάθεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής, η οποία δημιούργησε γεώτρηση, που έδωσε θερμοκρασία 99 βαθμών, στo σημείο που σήμερα είναι το γεωθερμικό πεδίο Αρίστηνου, το οποίο είναι πιστοποιημένο από το αρμόδιο Υπουργείο ως το μοναδικό στην Ελλάδα.
Ελένη Ιντζεπελίδου (Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προσωπικού, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης)
πηγή ερτ Ορεστιάδας