Πώς να προετοιμαστείς κατάλληλα για μια εκδρομή στο βουνό

8976

Οι εξορμήσεις στη φύση είναι μια χαλαρωτική και ταυτόχρονα διασκεδαστική παύση από την καθημερινότητα και την ρουτίνα. Όλοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα από τις καθημερινές μας υποχρεώσεις και ένας τρόπος για να ξεφύγουμε για λίγο είναι μια εκδρομή στο βουνό. Για να μπορέσουμε, όμως, να απολαύσουμε την εκδρομή μας θα πρέπει να είμαστε και κατάλληλα οργανωμένοι. Οι καιρικές συνθήκες και το φυσικό περιβάλλον στο βουνό είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη, προκειμένου να έχουμε μαζί μας όλα τα απαραίτητα πράγματα και ρούχα που θα κάνουν την εκδρομή μας ακόμα πιο εύκολη.

Ας δούμε, λοιπόν, μερικά από τα πράγματα που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη:

Κυρίως οι εκδρομές στο βουνό πραγματοποιούνται τους χειμερινούς μήνες, όπου και το κλίμα είναι πιο ψυχρό. Γι αυτό, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε εφοδιαστεί με ζεστά ρούχα και παπούτσια. Φούτερ, πλεκτά μπλουζάκια, πουλόβερ και ζεστά τζιν σίγουρα θα μας προφυλάξουν από το κρύο. Δεν πρέπει να παραλείψουμε, ωστόσο, και την κατάλληλη επιλογή μπουφάν, ιδανικά αδιάβροχου. Αλλά και τα σωστά αξεσουάρ θα πρέπει να βρίσκονται στην βαλίτσα μας, όπως κασκόλ, γάντια και σκούφο.

Τα παπούτσια που θα έχουμε μαζί μας είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε πολύ. Δεν είναι μια απλή επιλογή, καθώς σίγουρα οι βόλτες μας στο βουνό θα αποτελούνται από πολύ περπάτημα και πιθανόν σε δύσβατα μέρη. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να αφήσουμε το στυλ μας πίσω και να επιλέξουμε απλά ένα παπούτσι που θα μας προστατέψει από το κρύο. Γι αυτό μπορούμε να επιλέξουμε παπούτσια όπως είναι οι μπότες Ugg, οι οποίες διατίθενται σε πολλά σχέδια και είναι κατάλληλες για κρύο και περπάτημα. Οι μπότες Ugg είναι ένα από τα πιο άνετα χειμερινά παπούτσια, κρατάνε τα πόδια ζεστά και έχουν flat πάτο για ατελείωτο περπάτημα αλλά και στυλ. Μπορείτε να τις φορέσετε και στην πρωινή σας βόλτα αλλά και για μια βραδινή έξοδο.

Από την άλλη, αν είστε περισσότερο λάτρεις των αθλητικών, μια πολύ καλή επιλογή είναι τα Hogan παπούτσια https://www.classico.gr/el-GR/hogan/r=200000033800 . Είναι πολύ άνετα και μπορούν να συνδυαστούν με πολλά διαφορετικά outfit και πρωινά αλλά και πιο απογευματινά. Τα Hogan παπούτσια μπορούν να ταιριάξουν τέλεια με το προσωπικό σου στυλ, καθώς μπορείς να τα βρεις σε μονόχρωμα αλλά και χρωματιστά σχέδια, με ψηλό πάτο και με πιο χαμηλό, ακόμα και με στρας λεπτομέρειες.

Με τα παραπάνω tips μπορείς να προετοιμαστείς κατάλληλα για την εκδρομή σου στο βουνό και να περάσεις τις χειμερινές σου διακοπές χωρίς έγνοιες και προβλήματα.