Στο Δημοκρίτειο θα ενταχθεί η Νοσηλευτική Διδυμότειχου

1557

Το τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμότειχου που σήμερα ανήκει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος θα ενταχθεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο εφόσον είναι σύμφωνη η γνώμη και των δύο Πανεπιστημίων, ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Β. Διγαλάκης.

Ειδικότερα ο υφυπουργός Παιδείας, ανακοίνωσε τα εξής:
Θα πάρω την ευκαιρία από κάτι που είχαν πει στη συνέλευση του Τμήματος Νοσηλευτικής, η οποία προτείνει τη μεταφορά του παραρτήματος Νοσηλευτικής, ως Τμήμα στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και άρα, να υπάρχουν οι συνέργειες και επίσημα και σταθερά με την Ιατρική του Δημοκρίτειου, αλλά και γεωγραφικά το λογικό θα ήταν η Νοσηλευτική στο Διδυμότειχο να ενταχθεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Αυτό δεν είναι απόφαση Υπουργού. Παίρνοντας την ευκαιρία από την πρόταση του Τμήματος Νοσηλευτικής, το επόμενο βήμα είναι να τεθεί υπ’ όψιν της ΑΔΙΠ, να γνωμοδοτήσει η ΑΔΙΠ και εφόσον είναι σύμφωνη η γνώμη και των εμπλεκομένων πανεπιστημίων, του Διεθνούς και του Δημοκριτείου, να προχωρήσει η ένταξη της Νοσηλευτικής στο Δημοκρίτειο, η οποία θα δώσει και μια μόνιμη λύση στα προβλήματα του Τμήματος.

essos.gr