Φτιάξτε παραδοσιακό χατσαπούρι, μια συνταγή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέπλου

1152

Χατσαπούρι η πίτα στο τηγάνι για πρωινό και όχι μόνο !!!!

Υλικά:

Για την ζύμη :
500 γρ. γάλα η νερό χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
1 φλ. του καφέ ηλιέλαιο
1 κ.τ.γ. αλάτι
1 κ.σ ζάχαρη
Αλεύρι γ ο χ όσο πάρει για να γίνει μαλακιά ζύμη .

Για την γέμιση :
Φέτα , γκούντα , 1 αυγό .

Εκτέλεση:

Η ζύμη αφήνουμε 30-50 λεπτά να φουσκώσει. Ανοίγουμε στο μέγεθος του τηγάνι βάζουμε τη γέμιση, μαζεύουμε σε πουγκί και ξανά ανοίγουμε.
Τα ψήνουμε στο ζεστό τηγάνι και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν , αφού ψηθούν τα αλείφουμε με βούτυρο .
Καλή μας όρεξη !!!!