Γλυκόξινο κοτόπουλο που θα σου τρέχουν τα σάλια από τον chef Στεφανο Καριοφυλλη!!!

363
Υλικά :
1. 1/2 Ανανάς σε κύβους
2. 2. Φιλέτα κοτόπουλα
3. 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4. 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
5. 1 πιπεριά κόκκινη σε κύβους 6. 100 γραμμάρια καλαμπόκι
7. 300 ml χυμό ανανά 8. 25 γρ. Τζιντζερ τριμμένο
9. 1 κτλ σούπας σόγια sauce
10. 2 κτλ σούπας λευκό ξύδι
11. 2 κτλ σούπας μαύρη ζάχαρη
12. 3 κτλ σούπας κέτσαπ.
13. 2 κτλ σούπας cornflower
Διαδικασία:
1. Για την σάλτσα σε ένα σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό ανανά και του δίνουμε μια βράση με το τζιντζερ την σόγια sauce το ξύδι την μαύρη ζάχαρη και την κέτσαπ αφού πάρει μια βράση το αποσύρομαι απο την φωτιά και το κρατάμε στην άκρη
2. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και σε ένα μπολ το πασπαλίζουμε με το cornflower.
3. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι αφού το ζεστάνουμε καλά, σωταρουμε τα λαχανικά μας.
4. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το κοτόπουλο και του δίνουμε ένα ωραίο χρωμα από όλες τις πλευρές
5. Μόλις πάρει ωραίο χρωμα το κοτόπουλο μας προσθέτουμε τον ανανά και την σάλτσα που έχουμε φτιάξει και το αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά ενώ ανακατεύουμε μόλις δέσει η σάλτσα μας το κοτόπουλο θα είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!