Πώς να συνδυάσουμε τον γωνιακό καναπέ μας στο σαλόνι

2452

Ένας γωνιακός καναπές, μεγάλος ή μικρός, πάντα προσφέρει μοναδικό στυλ στο σαλόνι του σπιτιού μας, το κάνει να δείχνει ευρύχωρο ακόμη κι όταν ο χώρος μας είναι πιο περιορισμένος και επιπλέον προσφέρει άνεση και μάλιστα σε πολλά άτομα.

Φυσικά, είναι πολύ σημαντικό να βρούμε μοναδικές και ξεχωριστές ιδέες ώστε να καταφέρουμε να ενσωματώσουμε αρμονικά και με στυλ τον γωνιακό καναπέ μας στο σαλόνι μας.

Μερικές απλές αλλά σύγχρονες ιδέες για διακόσμηση με γωνιακό καναπέ

  • Μίνιμαλ διακόσμηση στο σαλόνι: Πρόκειται για αφαιρετική διακόσμηση. Κεντρική του ιδέα είναι, ότι ένας χώρος μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακός και ολοκληρωμένος, ακόμα και χωρίς να φορτώνεται με πολλά στοιχεία. Σκοπός ενός μινιμαλιστικά διαμορφωμένου χώρου είναι να μπορούμε να κινηθούμε από και προς αυτόν με άνεση. Επομένως, τοποθετώντας έναν γωνιακό καναπέ, προσέχουμε να κρατήσουμε την υπόλοιπη διακόσμηση λιτή σε απλές γραμμές και υλικά, χωρίς περιττά αντικείμενα.
  • Βιβλιοθήκη στον τοίχο: Μια βιβλιοθήκη δε χρησιμεύει αποκλειστικά και μόνο για την αποθήκευση των βιβλίων. Αντιθέτως, είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος της διακόσμησης και μπορεί να λύσει το πρόβλημα της μικρής χωρητικότητας του σαλονιού μας. Η βασική ιδέα είναι ότι μπορούμε να μεταμορφώσουμε έναν τοίχο σε μια εντοιχισμένη, μεγάλη βιβλιοθήκη, ώστε να τοποθετούμε εκεί βιβλία, περιοδικά, φωτογραφίες αγαπημένων, και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα. Μάλιστα, μια έξυπνη ιδέα είναι να τοποθετήσουμε αυτή την εντοιχισμένη βιβλιοθήκη ακριβώς πίσω από τον γωνιακό καναπέ μας, αντί να βάψουμε τον τοίχο ή να τοποθετήσουμε κάποια ταπετσαρία.
  • Αποφεύγουμε ογκώδη έπιπλα και αντικείμενα: Ένας γωνιακός καναπές είναι αρκετός ώστε να είναι το μοναδικό ογκώδες αντικείμενο μέσα στο σαλόνι μας. Δεν χρειαζόμαστε τίποτα περισσότερο από αυτό, αφού το συγκεκριμένο είδος καναπέ είναι αρκετά επιβλητικό, επομένως η υπόλοιπη διακόσμηση είναι καλύτερα να κινείται σε πιο διακριτικά μεγέθη.
  • Απαλά υφάσματα: Το χειμώνα συνηθίζεται να τοποθετούμε βαριά χαλιά, κουρτίνες και καλύμματα στο σαλόνι, με σκοπό να αυξήσουμε τη θερμοκρασία του χώρου. Είναι αλήθεια ότι τα υφάσματα ζεσταίνουν το χώρο και τον κάνουν να μοιάζει πιο άνετος και φιλικός. Από την άλλη πλευρά, δεν θα ήταν κακή ιδέα να κάνουμε τη διαφορά και να επιλέξουμε αέρινα υφάσματα!
  • Καθρέφτες: Μπορούμε να επιλέξουμε να τοποθετήσουμε καθρέφτες σε διάφορα σχέδια και μεγέθη σε οποιοδήποτε τοίχο του σαλονιού μας, είτε πίσω από τον γωνιακό καναπέ είτε μπροστά από αυτόν. Οι καθρέφτες κάνουν τον χώρο μας να δείχνει μεγαλύτερος και αντανακλούν το φως προσφέροντας περισσότερη φωτεινότητα στο σαλόνι μας.
  • Διακριτικά διακοσμητικά: Ένας γωνιακός καναπές είναι ένα αρκετά «βαρύ» διακοσμητικό στοιχείο στον χώρο μας, όμως έχουμε κάθε δικαίωμα να μην θέλουμε να περιοριστούμε μόνο σε αυτό. Ωστόσο, προσέχουμε στην επιλογή των διακοσμητικών, ώστε ο χώρος μας να μην καταλήξει να φαίνεται φορτωμένος. Μικροί πίνακες με μοντέρνα σχέδια σε έναν από τους τοίχους του σπιτιού μας ή κάποιο φυτό εσωτερικού χώρου αρκούν για να δώσουν μια όμορφη πινελιά σε ένα σαλόνι.

Είναι, λοιπόν, προτιμότερο να επενδύσετε σε λίγα μεγάλα και άνετα έπιπλα, παρά σε πολλά μικρά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του γωνιακού καναπέ για το καθιστικό ή το σαλόνι μας. Για τον λόγο αυτό επιλέγουμε έπιπλα Welhome!