Ποιες είναι οι ενδείξεις ότι το αυτοκίνητό σας χρειάζεται service

2845

Το αυτοκίνητο είναι ένα απαραίτητο μέσο μετακίνησης το οποίο εξυπηρετεί πολλούς ανθρώπους καθημερινά. Οι οδηγοί βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι η διατήρηση της καλής κατάστασής του είναι κάτι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να την αμελούν σε καμία περίπτωση, πρώτα απ’ όλα για τη σωματική τους ακεραιότητα. Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου ακόμα και αν έχετε επισκεφτεί πρόσφατα το συνεργείο, κάτι απρόσμενο μπορεί να συμβεί και να χαλάσει το όχημά σας. Όπως και να έχει, εάν γνωρίζετε τα βασικά, θα είστε προετοιμασμένοι σε κάθε περίπτωση ώστε να γνωρίζετε τι πρόβλημα υπάρχει και πώς θα το αντιμετωπίσετε.

Κατά τη διάρκεια της πορείας σας με το αυτοκίνητο, υπάρχει η πιθανότητα να παρατηρήσετε ότι βγαίνει λευκός ή μαύρος καπνός από την εξάτμισή του. Εάν ο καπνός είναι λευκός, τότε ενδέχεται να καίει λάδια ο κινητήρας, κάτι που μεταφράζεται σε βλάβη στα μέταλλα του χώρου καύσης. Στην περίπτωση όπου ο καπνός είναι μαύρος, τότε αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με την καύση του μείγματος του κινητήρα. Και στις δύο περιπτώσεις, το συνεργείο είναι η μόνη επιλογή που έχετε.

Εάν είναι βράδυ και έχετε ανάψει τα φώτα του αυτοκινήτου σας, ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι αυτά τρεμοπαίζουν ή η έντασή τους είναι χαμηλότερη από τη φυσιολογική. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η μπαταρία ή το δυναμό του αυτοκινήτου σας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, για αυτό και θα πρέπει να συμβουλευθείτε έναν μηχανικό.

Το δυναμό του αυτοκινήτου σας μπορεί να ευθύνεται και στην περίπτωση όπου ανάβει το αντίστοιχο λαμπάκι ή ακούγεται κάποιο σφύριγμα. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό οφείλεται στη φθορά του ιμάντα ή στη χαλάρωση του δυναμό. Το τελευταίο μπορεί να χρειάζεται τέντωμα ή αντικατάσταση, για αυτό και μία επίσκεψη στο συνεργείο είναι απαραίτητη.

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος οδηγός , ιδιαίτερα αν διαθέτει ένα παλιό αυτοκίνητο, μπορεί να παρατηρήσει ότι υπάρχουν κηλίδες από λάδια κάτω από τον κινητήρα του αυτοκινήτου. Προκειμένου να βεβαιωθείτε για το μέγεθος του προβλήματος, μπορείτε να ελέγχετε συστηματικά τη στάθμη των λαδιών του κινητήρα ώστε ακόμα και αν αυτή πέφτει έστω και λίγο να επιδιορθώσετε το πρόβλημα.

Δεν αποκλείεται ενώ οδηγείτε να νιώσετε ότι ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας ‘κομπιάζει’ ή ‘ρετάρει’. Αυτό θα το παρατηρήσετε να συμβαίνει όταν πατάτε το πεντάλ του γκαζιού ώστε το αυτοκίνητο να επιταχύνει ενώ βρίσκεται σε χαμηλές στροφές. Για το πρόβλημα αυτό συνήθως ευθύνεται ο κινητήρας και η διαδικασία καύσης του, αφού μπορεί να έχετε τοποθετήσει εν αγνοία σας κάποιο νοθευμένο καύσιμο ή να έχει πρόβλημα κάποιο ηλεκτρικό σύστημά του. Όπως και να έχει, δε θα πρέπει να ρισκάρετε την κατάσταση του κινητήρα σας και να επισκεφθείτε έναν ειδικό μηχανικό.

Όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίσετε με το αυτοκίνητό σας, μην ανησυχείτε καθώς τα κατάλληλα κάθε φορά ανταλλακτικά αυτοκινήτων θα σας βοηθήσουν να το επιδιορθώσετε.

Άρθρο από Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων MaxxParts