Η Κυβέρνηση ετοιμάζει μια Συμφωνία Πρεσπών Νο 2 για τη Θράκη!

5568

Για τις συνέπειες της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και για τα θέματα που ανοίγει η Κυβέρνηση στη Θράκη, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τουρκία, μίλησε χθες (07/02) στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

 

Συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων ότι:

Με την κύρωση του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ η Κυβέρνηση παρέδωσε το ισχυρότερο διπλωματικό μας όπλο.

Απεμπόλησε τα σπουδαία διαπραγματευτικά εργαλεία που είχε εξασφαλίσει η Κυβέρνηση Καραμανλή το 2008 στο Βουκουρέστι.

Ανοίγονται πληγές αλυτρωτισμού και θα γεννηθούν προβλήματα τόσο για τη χώρα μας, όσο και για τη Βαλκανική Χερσόνησο.

Η ΝΔ έχει διατυπώσει μια κρυστάλλινη θέση κι όπως καταψήφισε τη Συμφωνία θα καταψηφίσει και το Πρωτόκολλο.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα και χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση της Αντιπολίτευσης, πριν από το ταξίδι.

Άφωνος ο Πρωθυπουργός άκουγε τον Τούρκο Πρόεδρο να παζαρεύει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με τους μουφτήδες της Θράκης.

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι διεθνές θέμα κι όχι διμερές και δεν μπορεί να μπαίνει στην ίδια ζυγαριά με το θέμα των Μουφτήδων, που έχει διευθετηθεί με Διεθνείς Συνθήκες και με το Νόμο του 1991 του αειμνήστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη περί ισονομίας και ισοπολιτείας των πολιτών της Θράκης, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Η Κυβέρνηση ετοιμάζει μια Συμφωνία Πρεσπών Νο 2 για τη Θράκη, αλλά συνομιλίες πίσω από κλειστές πόρτες και τετελεσμένα γεγονότα γι’ αυτή την νευραλγική και ευαίσθητη περιοχή δεν θα γίνουν αποδεκτά.

Αν ενδιαφερόταν ο Πρωθυπουργός για τη Θράκη θα είχε ασχοληθεί με τη διπλή γέφυρα Κήπων – Υψάλων, με τη βελτίωση των Σημείων Εισόδου – Εξόδου, με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξ/πολης με τα νησιά του Β/Α Αιγαίου, με την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών συνδέσεων και με την αντιμετώπιση των αλλεπάλληλων πλημμυρικών φαινομένων καθώς και των ζωονόσων στο βαθμό που συνδέονται με αυτά…

Ειδικές τιμές για ένστολους !!!

Δείτε αναλυτικά την ομιλία του στο παρακάτω link https://www.youtube.com/watch?v=bWj-aT669Rg&t=

Διαβάστε την ομιλία του

«Συζητάμε σήμερα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το τελευταίο στάδιο της επιζήμιας για τα εθνικά συμφέροντα Συμφωνίας των Πρεσπών. Την Κύρωση του Πρωτοκόλλου προσχώρησης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Με αυτόν τον τρόπο, παραδώσατε το ισχυρότερο διπλωματικό μας όπλο. Την έγκριση εισδοχής στην Διατλαντική Συμμαχία της γειτονικής μας χώρας. Εάν θέλαμε μια παρόμοια Συμφωνία και ακόμα καλύτερη, θα μπορούσαμε να την είχαμε πετύχει το 2008 στο Βουκουρέστι. Αλλά τότε, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σας εξασφάλισε διπλωματικό και πολιτικό πεδίο δόξης λαμπρό και σπουδαία διαπραγματευτικά εργαλεία, αλλά δυστυχώς τα απεμπολήσατε, παίρνοντας ανταλλάγματα. Θα αποδειχθεί στο μέλλον ποια είναι αυτά. Πολλοί λένε, ως πρόθυμοι που είστε, καλύτερα να βάζατε τα Σκόπια κατευθείαν στο ΝΑΤΟ, υπό την αίρεση να λυθεί το ονοματολογικό και άλλες διαφορές, στο άμεσο μέλλον από άλλες κυβερνήσεις.

Η ζημιά που προκαλείται τώρα είναι ανεπανόρθωτη. Ανοίγετε πληγές αλυτρωτισμού οι οποίες δεν πρόκειται να επουλωθούν. Τώρα ξεκινάει ο αλυτρωτισμός θα γεννηθούν προβλήματα που θα τα βρούμε μπροστά μας και ως χώρα και γενικά ως βαλκανική χερσόνησος. Το χειρότερο είναι ότι αντιμετωπίζετε με απαξίωση και τις αντίθετες φωνές. Επιμένετε την διαφορετική άποψη να τη χαρακτηρίζετε ως ακροδεξιά ως εθνικιστική. Όποιος δεν συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό, είναι περιορισμένης νοητικής ικανότητας σύμφωνα με εσάς.

Για να επανέλθω στο θέμα του πρωτοκόλλου. Η έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει την Κύρωση, αναφέρει ότι θα γίνει εξοικονόμηση δαπάνης στον κρατικό προϋπολογισμό. Παράλληλα, θα μειωθεί το ποσοστό συμμετοχής της χώρας μας στο ΝΑΤΟ μετά την προσχώρηση των Σκοπίων. Μπορείτε κύριε Υπουργέ να μας πείτε πως ακριβώς θα γίνει αυτή η εξοικονόμηση και σε ποιο ποσό; Επίσης, σε τι ποσοστό θα μειωθεί η συμμετοχή μας στη συμμαχία;

Η ΝΔ έχει κρατήσει από την αρχή μια κρυστάλλινη και συγκεκριμένη θέση. Είχαμε πει ότι θα καταψηφίσουμε και τη Συμφωνία των Πρεσπών όπως βέβαια και το παρακολούθημά του που είναι το σημερινό πρωτόκολλο. Ο Πρόεδρος μας υποστήριξε σθεναρά τις θέσεις στο εξωτερικό, πολλές φορές προκαλώντας και δυσαρέσκεια σε κέντρα εξουσίας καλών εταίρων και συμμάχων μας. Αναδείξτε με τα λάθη της μυστικής διπλωματίας και τις κλειστές πόρτες με πρόθυμους και δανεικούς Βουλευτές και με διαδικασίες που ευτελίζουν τον κοινοβουλευτισμό.

Το ίδιο έργο δυστυχώς παρακολουθήσαμε και με τη χθεσινή και προχθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τουρκία. Πάλι χωρίς επίσημη ενημέρωση πριν από το Πρωθυπουργικό ταξίδι. Τα μάθαμε από τον εκπρόσωπο της Τουρκίας χωρίς να υπάρχει καμία συγκεκριμένη ατζέντα για τις συζητήσεις με τον τούρκο Πρόεδρο. Παρακολουθήσαμε σε ζωντανή μετάδοση τον Ερντογάν να παζαρεύει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με τους μουφτήδες. Να μιλάει για τουρκική αντί για μουσουλμανικές μειονότητες.

Όφειλε ο Πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι διεθνές και όχι διμερές θέμα. Έχουν ζητήσει την επαναλειτουργία της Αρχηγοί κρατών, η Ε.Ε ακόμα και κατά σειρά Πρόεδροι των ΗΠΑ. Δεν μπορεί να μπαίνει στην ίδια ζυγαριά με τους μουφτήδες. Δεν μπορεί να γίνεται έμμεση εξίσωση του Οικουμενικού Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης με τους μουφτήδες της Θράκης. Το θέμα των μουφτήδων, έχει διευθετηθεί με διεθνές συνθήκες και με το νόμο του 1991 του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη περί ισονομίας και ισοπολιτείας των πολιτών της Θράκης ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Εκτός και αν πάλι έχετε στρώσει χαλί για να μας φέρετε μια Συνθήκη Πρεσπών νούμερο δύο, που θα αφορά τη Θράκη.

Διαισθανθήκαμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο Φαναριώτης του ΣΥΡΙΖΑ και ο κατά κόσμον Υπουργός Παιδείας και να προβαίνει, μετά το αποτυχημένο ταξίδι του Ερντογάν στην Ελλάδα το Δεκέμβριο του 2017, σε προπαρασκευαστικές ενέργειες, οι οποίες γέννησαν με απογοήτευση και ανησυχία τους Θρακιώτες. Να ξέρετε όμως ότι εμείς Θρακιώτες δεν πρόκειται να τη δεχθούμε. Συνομιλίες πίσω από κλειστές πόρτες για τη Θράκη δεν θα γίνουν αποδεκτές.

Αν ενδιαφερόταν ο Πρωθυπουργός για τον Έβρο και τη Θράκη, θα έπρεπε ήδη να έχει ασχοληθεί εδώ και τέσσερα χρόνια με τη διπλή γέφυρα Κήπων – Υψάλων, με τη βελτίωση και ανάπτυξη των οδικών σημείων εισόδου και εξόδου στα ελληνοτουρκικά σύνορα και διμερούς συναπόφασης νέου τρίτου οδικού σημείου εισόδου, εξόδου στο ύψος του Διδυμοτείχου, όπως μας οδηγούν τα περπατήματα των προγόνων μας και μας διδάσκει η ιστορία μας.

Έπρεπε να ασχοληθεί με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, όπως Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος και στη συνέχεια να παίρναμε τα πονεμένη νησιά Ίμβρο και Τένεδο, μετά από διμερή συμφωνία με τη γειτονική χώρα. Θα έπρεπε να ασχοληθεί με την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών συνδέσεων τόσο όσον αφορά την αναβίωση του δρομολογίου του Όριαν Εξπρές Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης – Διδυμοτείχου – μακράς γέφυρας – Ραιδεστού – Κωνσταντινούπολης, όσο και με την ένταξη του Έβρου στη νέα γραμμή του Μπακού – Βιέννης με ενδιάμεσο σταθμό τον Έβρο.

Έπρεπε να ασχοληθεί με την υιοθέτηση ενός κοινού συστήματος και προγράμματος αντιμετώπισης των υπολοίπων πλημμυρικών φαινομένων στη λεκάνη απορροής του Έβρου, τα απόνερα των οποίων είναι η αιτία για τα αλλεπάλληλα κρούσμα των ζωονόσων που οφείλονται στα αιματοφάγα έντομα από τους υπερπληθυσμούς που δημιουργούνται στα στάσιμα νερά αυτών. Εσείς όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δεν ενδιαφερθήκατε για κανένα από τα παραπάνω θέματα, παρά το γεγονός ότι τα έχω αναδείξει πολλές φορές κοινοβουλευτικά, γιατί πολύ απλά δεν σας νοιάζει ο Έβρος και η Θράκη. Να ξέρετε, όμως, ότι περαιτέρω εθνική τραυματισμοί στη νευραλγική και ευαίσθητη περιοχή μας δεν πρόκειται να συγχωρεθούν. Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε»