Συνεχίζεται το κομφούζιο στον Έβρο με τα γυαλιά οράσεως των ασφαλισμένων

525

Επιστολή στον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλο έστειλε ο Ι.Σ. Έβρου σχετικά με το κομφούζιο που έχει προκληθεί με τις αποζημιώσεις των γυαλιών οράσεως των ασφαλισμένων. Ακολουθεί η επιστολή που εξηγεί γιατί δημιουργήθηκε το πρόβλημα

Κύριε Αντιπρόεδρε,

Απευθυνόμαστε σε εσάς για ένα θέμα που έχει δημιουργηθεί στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από 1-10-2018, και έχει σχέση με την αποζημίωση για αγορά γυαλιών οράσεως.
Ενώ ως 30-9-2018 οι ασφαλισμένοι κατέθεταν δικαιολογητικά στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ αφού είχαν πληρώσει εξ ολοκλήρου τη δαπάνη στον οπτικό, ώστε να τους επιστρέψετε το ποσό που δικαιολογεί ο ΕΟΠΥΥ (100,00 € ανά 4/ετία και ανά 2/ετία σε παιδιά), από 1-10-2018 αυτό άλλαξε.

Σύμφωνα με την απόφασή σας, οι υπηρεσίες δεν δέχονται πλέον δικαιολογητικά από τους
ασφαλισμένους για επιστροφή του ποσού των 100,00 ΕΥΡΩ που δικαιούνται. Στο έγγραφό σας τονίζετε, ότι τα 100,00 € θα τα παίρνει ο οπτικός, από τον ΕΟΠΥΥ, με την «διατακτική» που εκδίδεται ταυτόχρονα με τη γνωμάτευση, από τον θεράποντα ιατρό, ενώ ο ασφαλισμένος θα πληρώσει στον οπτικό το τυχόν υπερβάλλον των 100,00€ ποσό.

Όμως το πρόβλημα είναι ότι κανένας οπτικός δεν έχει συμβληθεί ακόμα, άρα αυτό που
εξαγγείλατε δεν ισχύει! Από τη μία οι υπηρεσίες δεν δέχονται δικαιολογητικά από ασφαλισμένους κι από την άλλη οι οπτικοί δεν έχουν ακόμα συμβληθεί! Οι ασφαλισμένοι πληρώνουν όλο το ποσό στον οπτικό, αλλά δεν μπορούν πλέον να ζητήσουν την επιστροφή του σχετικού ποσού!!

Κύριε Αντιπρόεδρε
Θα έπρεπε, να έχετε εξασφαλίσει συμβάσεις με τους οπτικούς σε κάνε νομό (και στο Ν. Έβρου εν προκειμένω), πριν εκδώσετε την εγκύκλιο για αλλαγή της διαδικασίας αποζημίωσης για γυαλιά οράσεως. Ζητούμε να δώσετε άμεσα λύση. Μέχρι να συμβληθούν οπτικοί στις δύο Υπηρεσίες ΕΟΠΥΥ Ν. Έβρου (Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης) να συνεχίσει η διαδικασία ως είχε μέχρι 30/9.