Έβρος: Άλλος με τροχόσπιτο άλλος με προπομπούς, θα τους περάσουν όλους μέσα!

1756

Συνελήφθησαν 4 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (14-9-2018), στον Έβρο, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης  και Ορεστιάδας, τέσσερις διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 15 μη νόμιμους μετανάστες. Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς, ηλικίας 52, 46, 42 (άνδρες) και 51 ετών (γυναίκα).

Στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, σε Επαρχιακή Οδό πλησίον του οικισμού Λουτρών, οι αστυνομικοί  του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών εντόπισαν τον 42χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 46χρονος, με το οποίο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Καστανέων συνέλαβαν τον 52χρονο και την 51χρονη, διότι μετέφεραν με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες, επιβαίνοντας στο τροχόσπιτο, μετέβησαν στο σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα μας και όπως διαπιστώθηκε είχαν αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο εσωτερικό του, τους τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις  υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.