Οι καρκινοπαθείς του Β. Έβρου έχουν πλέον το σπίτι τους στην Ορεστιάδα

1140

Συμβουλευτικές υπηρεσίες και ενημέρωση για ζητήματα που τους απασχολούν , θα παρέχει στα μέλη του ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Β. Έβρου «Μαζί για Ζωή», μέσω του δικού του πλέον γραφείου που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, σε χώρο που του έχει παραχωρηθεί από τον δήμο Ορεστιάδας, στο ισόγειο του δημαρχείου.

Το γραφείο θα λειτουργεί με εθελοντές του Συλλόγου κάθε Δευτέρα και Τετάρτη ,από τις 10 το πρωϊ έως τις 12 το μεσημέρι. «Αυτό που μας ενδιαφέρει άμεσα είναι τα μέλη μας να έχουν οποιαδήποτε βοήθεια σε ότι τους προβληματίζει, ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας η πρόεδρος, Εύη Ορφανού.

Επιπλέον, ο Σύλλογος προχωρά στην έκδοση ταυτοτήτων των μελών του ώστε , με την επίδειξή τους σε συμβεβλημένο διαγνωστικό κέντρο της περιοχής, να πιστοποιείται ότι μπορούν να λάβουν την έκπτωση που δικαιούνται για τις προγραμματισμένες εξετάσεις τους.

Στους άμεσους στόχους, είναι η δημιουργία δομής στήριξης του οικείου περιβάλλοντος των ασθενών, ενώ ήδη έχουν δημιουργηθεί ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης από εθελοντή ψυχολόγο, για τους ίδιους τους καρκινοπαθείς.

Επίσης, ο Σύλλογος, στις 6 Οκτωβρίου, έχει προσκαλέσει στη Ν. Ορεστιάδα, τον καθηγητή Ορθοπεδικής και διευθυντή της πανεπιστημιακής ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου ΚΑΤ, Σπυρίδων Πνευματικό, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα τον χρόνιο πόνο.

ert.gr