Έκτακτο: Έρχεται μεγάλος όγκος υδάτων από τη Βουλγαρία

3014

Ανεπίσημες πληροφορίες που έφτασαν στο inevros αναφέρουν ότι μεγάλος όγκος υδάτων θα πλημμυρίσει τον Άρδα τις επόμενες μέρες

Οι πολλές βροχές των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει συσσώρευση υδάτων στα βουλγαρικά φράγματα και όπως μάθαμε αδυνατούν να τα συγκρατήσουν.

Ο κίνδυνος μεγάλης πλημμύρας έστω κι αν είμαστε στο κατακαλόκαιρο είναι ορατός σύμφωνα με τις πληροφορίες μας. Σε αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης από τα αρμόδια όργανα και χώρις να θέλουμε να προκαλέσουμε πανικό, θα θέλαμε να εφιστήσουμε την προσοχή, στους κατοίκους των περιοχών γύρω από τον Άρδα αλλά και τους αρκετούς κατασκηνωτές που διαμένουν στο camping του Άρδα.

Ας ελπίσουμε ότι θα διαψευστούμε κυρίως από τα γεγονότα….

Νεότερα για την αύξηση των υδάτων

Η Βουλγαρία προειδοποίησε τις ελληνικές και τις τουρκικές αρχές για το ενδεχόμενο πλημμυρών τις προσεχείς ημέρες εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που αναμένεται να ανεβάσουν τη στάθμη των ποταμών Αρδα και Εβρου.

Ο συναγερμός σήμανε την στιγμή που οι ελληνικές υπηρεσίες καταβάλλουν προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τις χειρότερες δασικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών, σχολιάζει το Reuters.

Το φράγμα Ιβαΐλοφγκραντ στον Άρδα ποταμό στα όρη της βουλγαρικής Ροδόπης πιθανότατα θα υπερχειλίσει τις επόμενες λίγες ημέρες λόγω των βροχοπτώσεων, προειδοποίησε χθες βράδυ το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

Η Σόφια κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι περιμένει τεράστια αύξηση του όγκου του νερού στον Εβρο, κοντά στην πόλη Σβίλενγκραντ, στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία σήμερα και αύριο.

Οι βουλγαρικές αρχές έχουν κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές κοινότητες μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Χθες ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του παρασυρμένος από τις πλημμύρες στην πόλη Τέτεβεν.