Πάντα είχαμε την απορία πως είναι τα απέναντι τουρκικά χωριά. Ένας “γείτονας” μας την έλυσε!

5085

Η γειτονία με τους Τούρκους απέναντι, έχει περάσει από χιλιάδες κύματα (όχι μόνο από σαράντα…).

Πότε σε ένταση, πότε σε ηρεμία οι σχέσεις μας βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο. Έτσι κι αλλιώς τον πρώτο που βλέπεις βγαίνοντας από το σπίτι σου, είναι ο διπλανός σου, ο γείτονας σου.

Έτσι με την γείτονα χώρα και λόγω ιστορικής τριβής μαζί της, έχουμε πολλά που μας χωρίζουν αλλά και πολλά που μας ενώνουν. Όπως το δει κανείς.

Πολλοί από εμάς έχουμε επισκεφθεί την τουρκική πλευρά με κυριότερους προορισμούς την Αδριανούπολη και την Κωνσταντινούπολη. Άντε και τα παράλια ορισμένοι.

Σπάνια όμως έχουμε πάει σε κάποιο χωριό, ειδικά σ’ αυτά που βρίσκονται ακριβώς απέναντι μας, που τα κοιτάμε κάθε πρωί που ξυπνάμε.

Ένας γείτονας Τούρκος, απέναντι από την τριάδα των χωριών μας που αποτελείται από το Ισαάκιο, το Πραγγί και τους Πετράδες και κατοικεί στο Κουρδόκιοϊ έχει βαλθεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Στέλνει τακτικά φωτογραφίες από το χωριό του με μικρές προτάσεις χαιρετισμού, έτσι, χωρίς λόγο. Συγκινητικό για άλλους, ενδιαφέρον τουλάχιστον για εμάς, και γιαυτό αποφασίσαμε να το μοιραστούμε μαζί σας.

Από κάτω ακολουθούν οι φωτογραφίες που μας απέστειλε ο φίλος από απέναντι και παρουσιάζει το μέρος που ζει και μεγάλωσε προφανώς. Σε μία μάλιστα φαίνονται καθαρά από μια άλλη οπτική τα δικά μας χωριά.

Αν μη τι άλλο τον ευχαριστούμε για την επιμονή του να επικοινωνήσει μαζί μας, έστω και με αυτόν τον ιδιότυπο τρόπο.