Οι τράπεζες πωλούν πακέτο με 16.000 ακίνητα

1112
Στην πώληση των 16.000 ιδιόκτητων ακινήτων τους αναμένεται να προχωρήσουν σταδιακά οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, προκειμένου να απαλλαγούν από το κόστος διακράτησης. Η πλειονότητά τους βρίσκεται στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, όπου και θα βγουν τα πρώτα ακίνητα προς πώληση τους επόμενους μήνες.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, ο αριθμός ανά τράπεζα διαφέρει και κυμαίνεται από 3.000 έως και 4.500 ακίνητα.

Ήδη η Τράπεζα Πειραιώς έκανε την αρχή, δημιουργώντας ειδική ιστοσελίδα για την online πώληση ακινήτων της, την properties4sale.gr, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές και επενδυτές θα έχουν πρόσβαση σε πλήρες πληροφοριακό υλικό σχετικά με τα ιδιόκτητα ακίνητα που προωθούνται προς πώληση. Το θέμα της διαχείρισης των ακινήτων καίει και τις τράπεζες, καθώς πρόκειται να βρεθούν με ακόμη περισσότερα ακίνητα το προσεχές διάστημα, όταν ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τραπεζιτών, ποσοστό 80%-90% των πλειστηριασμών αναμένεται να κλείσει με αγοραστές των ακινήτων τις ίδιες τις τράπεζες.

Πηγή