Αλεξανδρούπολη: Ποτέ την Κυριακή -αντιδράσεις για την αργία

953
Την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή του στην κυβερνητική απόφαση για κατάργηση στην ουσία της Κυριακάτικης αργίας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, μέσα από τη νέα μνημονιακή δέσμευση για άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο ,εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Έβρου.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του «με την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές η κυβέρνηση εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των μεγάλων εμπορικών ομίλων, των πολυεθνικών και τον malls, προκειμένου να τελειώνουν μια και καλή με τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό θα σημάνει την εξόντωση του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας,» ενώ ζητά από την κυβέρνηση να μην συζητήσει την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι και βασιζόμαστε πάνω στο σύνταγμα. Έχουμε μια κατάφορη παραβίαση του συντάγματος, έχουμε συνταγματική εκτροπή ,καθώς δεν μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα (6) μήνες τον χρόνο. Η εξαίρεση δεν μπορεί να είναι ο κανόνας ,»σχολίασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και πρόσθεσε πως «εάν η κυβέρνηση εμμείνει σε αυτό, έχουμε σκοπό το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, να προσφύγουμε εκ νέου στο Σ.τ.Ε προκειμένου να αναδείξουμε ότι, η Κυριακή είναι ουσιαστικά αφιερωμένη στην ξεκούραση του εργαζόμενου.»

Πηγή