Αλεξανδρούπολη: «Νοσεί» η υγεία στη Σαμοθράκη

865
«Νοσεί» η υγεία στη Σαμοθράκη, ενώ ο δήμαρχος του νησιού Αθ. Βίτσας με επείγον έγγραφο του προς τον Διοικητή 4ης ΥΠΕ κ. Πλωμαρίτη με κοινοποίηση και στον υπουργό υγείας ,σημειώνει πως «υπάρχει αδυναμία εκτέλεσης εφημεριών και διακομιδών ασθενών από το Κ.Υ.Σ προς το ΠΓΝ-Έβρου ,λόγω υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό του Κ.Υ. Σαμοθράκης.»

Όπως εξηγεί ο κ. Βίτσας, «η παρούσα κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία του Κ.Υ.Σ ,αλλά και την ασφάλεια των ασθενών κυρίως κατά την διακομιδή τους.»

«Το πρόβλημα της υγειονομικής κάλυψης της Σαμοθράκης δεν λύνεται με τις μετακινήσεις ιατρών από άλλες υγειονομικές μονάδες, οι οποίες μόνο προσωρινά μπορούν να γίνουν αποδεκτές, καθώς είναι απόλυτα επιβεβλημένες ως επείγουσες κινήσεις ,» σημειώνει σε έγγραφο του προς τον κ. Πλωμαρίτη και ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου ενώ τονίζει πως «χρειάζεται άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων του Κ.Υ. Σαμοθράκης με αυξημένα κίνητρα και ταυτόχρονα προκήρυξη αντίστοιχων θέσεων επικουρικών ιατρών 3ετούς θητείας ,ώστε να καλυφθούν τα κενά μέχρι την πλήρωση των οργανικών θέσεων.»

Πηγή