“Το πάρκο Αλτιναλμάζη θα μείνει στο λαό της πόλης” – win-win Αυτό θα γίνει!

2751

 

Το Πάρκο Αλτιναλμάζη δεν είναι πια ένα …πρώην στρατόπεδο, είναι το μεγάλο Μητροπολιτικό Πάρκο της πόλης, αλλά δυστυχώς…. “Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Ταμείου Εθνικής Άμυνας”.

Δεν χάθηκε τίποτα, απλά οι υπηρεσίες του στρατού κάνουν το ”διαδικαστικό αυτονόητο”.

Όπως κάνουν πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις ή όχι ;…

Το ιστορικό:

”Η συμφωνία μεταξύ Στρατού και Δήμου είχε ανανεωθεί το 2012 με λήξη της παραχώρησης στις 31-12-2020.

Η παραχώρηση της χρήσης δεν παρατάθηκε χρονικά καθώς ο Δήμος δεν είχε εκπληρώσει ως τότε κάποιες συμβατικές υποχρεώσεις.

Όπως 1) η πολεοδόμηση των στρατοπέδων Ζήση και Ιωάννου, 2) η εκπόνηση μίας σειράς μελετών σε σχέση με τα στρατόπεδα και 3) η κατασκευή του δυτικού περιφερειακού.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, το έργο αυτό δεν προχώρησε, αφού ο Δήμος κατασκεύασε μόνο τον μικρό περιφερειακό, που δεν περνά από τα στρατόπεδα, με αποτέλεσμα η συμφωνία εκείνη να μην μπορεί να ισχύσει από εδώ και στο εξής και να χρήζει τροποποιήσεων.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2023 η Κτηματική Υπηρεσία ενημέρωσε την δημοτική αρχή του δήμου Αλεξανδρούπολης ότι θα προχωρήσει σε κατασταλτικά μέτρα εις βάρος του δήμου για τα ακίνητα του πρώην στρατοπέδου. ”

Συμπερασματικά…

Στο επόμενο διάστημα είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί η λύση ”win – win”, που όλοι θα κερδίσουν.

Στρατός και Δήμος θα φέρουν αυτό που ονομάζεται λογική και φυσική εξέλιξη.

Θα έρθει νομοτελειακά σαν φυσική εξέλιξη, η κατοχύρωση των χρήσεων γης στην συγκεκριμένη περιοχή όπως έχει σχεδιαστεί τα προηγούμενα χρόνια, σαν θέατρο, σαν αναψυκτήριο αλλά και για αθλητικούς και σχολικούς χώρους.

Από ποιους;

Από το ΤΕΘΑ ή το Δήμο Αλεξανδρούπολης;

”win – win”

“Το πάρκο Αλτιναλμάζη θα μείνει στο λαό της πόλης” 

Αυτό θα γίνει!