Αλεξανδρούπολη: Υπεγράφη η σύμβαση για την οδική σύνδεση του νέου εμπορικού προβλήτα του λιμένα της πόλης με τη νέα Περιφερειακή Οδό

600

 

Υπεγράφη σήμερα στην Αλεξανδρούπολη -μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρίας ΤΕΚΑΛ Α.Ε.- η σύμβαση για το έργο της οδικής σύνδεσης του νέου εμπορικού προβλήτα του λιμένα Αλεξανδρούπολης με τη νέα Περιφερειακή Οδό.

Ως ένα πολύ σημαντικό γεγονός που θα αποτελέσει σημείο καμπής στην ιστορία του λιμένα της Αλεξανδρούπολης αλλά και της ευρύτερης γεωγραφικής περιφέρειας, χαρακτήρισε το εν λόγω έργο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης.

«Η σύμβαση αυτού του έργου, που ουσιαστικά θα ενώσει τον νέο εμπορικό προβλήτα του λιμένα με τη νέα Περιφερειακή Οδό, είναι μια ψηφίδα του συνολικού σχεδιασμού για την περιοχή, αλλά αυτή η ψηφίδα ίσως είναι και το εναρκτήριο λάκτισμα για να ξεκινήσουμε ακριβώς να βλέπουμε την Αλεξανδρούπολη και την περιοχή να απογειώνεται… », δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι με την εν λόγω διασύνδεση και τη δρομολογούμενη αναβάθμιση του λιμένα θα ενισχυθεί η οικονομική δραστηριότητα και θα βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των κατοίκων, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα δημιουργίας θέσεων εργασίας για την παραμονή των νέων ανθρώπων στην περιοχή.

«Η κατασκευή του νέου αυτού οδικού κλάδου δεν αποτελεί μόνο ένα τεχνικό επίτευγμα, είναι στην ουσία στρατηγική επένδυση, γιατί ένας κρίσιμος ενεργειακός και εμπορικός κόμβος αποκτά πλέον δεσπόζουσα θέση, διαφορετικό ρόλο στην περιοχή. Με την ολοκλήρωσή του ο λιμένας θα μπορεί να χειρίζεται σημαντικά μεγαλύτερους όγκους εμπορευματικής κίνησης … Θεωρώ ότι με την ολοκλήρωση του έργου ο λιμένας θα χειρίζεται μεγαλύτερους όγκους εμπορευματικής κίνησης με αποδοτικότητα και ασφάλεια -τα θέματα της ασφάλειας για εμάς στο υπουργείο είναι πάντα προτεραιότητα- και θα αποτελέσει όντως μια κρίσιμη πύλη προς τις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας. Ενισχύει τα μεταφορικά δίκτυα της ευρύτερης περιοχής, τη διαφάνεια και τη διαλειτουργικότητα της Εγνατίας Οδού με τις άλλες κύριες αρτηρίες της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης, στο πλαίσιο της οποίας έγινε και επιγραμματική παρουσίαση των βασικών αξόνων του Σχεδίου Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του λιμένα, ήταν ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων Βαγγέλης Κυριαζόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Παναγιώτης Σταμπουλίδης και Κώστας Χατζηκωνσταντίνου αντίστοιχα, ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου Βαγγέλης Πουλιλιός, οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, Γιάννης Ζαμπουκης και Θανάσης Βίτσας. Εκ μέρους της αναδόχου εταιρίας κατασκευής του έργου τη σύμβαση υπέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΚΑΛ, Παναγιώτης Ψαλτάκος.