24ωρη Πανελλαδική Απεργία – Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

767

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την
προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας, την
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της
κυβέρνησης.

Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους
εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που
πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην
Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30πμ.

Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Εφτά λόγοι που αποδεικνύουν ότι το νομοσχέδιο Γεωργιάδη φτιάχνει μια κόλαση για τους εργαζόμενους

1)   Το νομοσχέδιο της Ν.Δ. και του κ. Γεωργιάδη είναι σε βάρος μας γιατί αντί να αντιμετωπίσει και να εξαλείψει την αιτία και τους λόγους  που μας αναγκάζουν  να ψάχνουμε να βρούμε 2η δουλειά για να επιβιώσουμε, το μόνο που κάνει είναι να μας προκαλεί λέγοντας ότι εάν είναι επιλογή μας τώρα θα μπορούμε να δουλέψουμε και 2η δουλειά.

Ποιος εργαζόμενος μπορεί να έχει ως επιλογή να δουλεύει από το πρωί έως το βράδυ; Εργασία 13 ώρες είναι οπισθοδρόμηση και πισωγύρισμα 137 χρόνια πριν, τότε που κάποιοι πρωτοπόροι αγωνιστές της τάξης μας αγωνίζονταν για «8 ώρες εργασία, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες κοινωνική ζωή».

2)   Το νομοσχέδιο της Ν.Δ. και του κ. Γεωργιάδη είναι σε βάρος μας γιατί την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη προχωρούν σιγά σιγά στην καθιέρωση της 4ημερης εργασίας, καταργεί την πενθήμερη εργασία και την κάνει εξαήμερη, αφαιρώντας μας (μέχρι τώρα μπορούσαμε) την δυνατότητα να το αρνηθούμε.

Με την συγκεκριμένη διάταξη μας παραδίδει στον εργοδότη ως αντικείμενο προς εκμετάλλευση τινάζοντας τον οικογενειακό προγραμματισμό  και την κοινωνική ζωή μας στον αέρα.

3)   Το νομοσχέδιο της Ν.Δ. και του κ. Γεωργιάδη είναι σε βάρος μας γιατί δίνει την δυνατότητα στα αφεντικά χωρίς την σύμφωνη γνώμη μας (μέχρι τώρα απαιτούνταν), να μας ξεζουμίζουν και να μας μεταχειρίζονται κατά πως τους βολεύει προκειμένου να μην πληρώνουν υπερωρίες και να αυξάνουν την κερδοφορία τους.

Τα αφεντικά πλέον ανενόχλητα μπορούν να λένε:

Έχει δουλειά σήμερα; θες δεν θες θα δουλέψεις παραπάνω. Θα μας ξεζουμίσει, δεν θα μας πληρώσει ούτε ώρα υπερωρία και όποτε δεν έχει ζόρι θα μας πει… σήμερα θα δουλέψεις λιγότερο.

4)   Το νομοσχέδιο της Ν.Δ. και του κ. Γεωργιάδη είναι σε βάρος μας γιατί ενώ υποτίθεται ότι μειώνει τον χρόνο δοκιμαστικής περιόδου από 12 σε 6 μήνες, την ίδια ώρα λέει ότι αν ο εργοδότης θεωρήσει ότι η δοκιμαστική περίοδος δεν είναι επιτυχής, η σύμβασή μας λύνεται αυτοδικαίως.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε δικαίωμα δικαστικής αμφισβήτησης της κρίσης του, ούτε και θα δικαιούμαστε επίδομα ανεργίας!

5)   Το νομοσχέδιο της Ν.Δ και του κ. Γεωργιάδη είναι σε βάρος μας γιατί φέρνει και στην Ελλάδα τις συμβάσεις κατά παραγγελία και μηδενικών ωρών.

Οι συμβάσεις αυτές είναι το άκρον άωτον της εργασιακής επισφάλειας και των καταχρηστικών πρακτικών σε βάρος μας.

Με τις συμβάσεις αυτές δεσμευόμαστε να είμαστε σε εργασιακή ετοιμότητα για όποτε και όσο χρειαστεί ο εργοδότης και πληρωνόμαστε μόνο για τις ώρες που εργαστήκαμε. Αρκεί ένα τηλέφωνο 24 ώρες πιο μπροστά.

Με αυτές τις συμβάσεις μετατρεπόμαστε σε ομήρους χωρίς καμία μισθολογική κάλυψη αφού δεν θα δικαιούμαστε οποιαδήποτε αμοιβή για τον χρόνο που δεσμευόμαστε και κυρίως χωρίς τη δυνατότητα σταθερής απασχόλησης σε άλλο εργοδότη αφού θα δεσμευόμαστε για τον ίδιο χρόνο.

6)   Το νομοσχέδιο της ΝΔ και του κ. Γεωργιάδη είναι σε βάρος μας γιατί έρχεται να αφαιρέσει κάθε δυνατότητα πάλης και αντίστασης για τις αδικίες που κάθε μέρα ξεδιπλώνονται στις πλάτες μας. Το νομοσχέδιο του κ. Γεωργιάδη σκοπό και στόχο έχει να αλυσοδέσει κάθε ασυμβίβαστο αγωνιστή.

Το νομοσχέδιο Γεωργιάδη μην κρύβοντας το ταξικό μίσος της ΝΔ προς εμάς έρχεται να μας φορτώσει εκτός από τις αστικές ευθύνες τώρα και με ποινικές.

Από δω και πέρα όποιος από εμάς τολμά να σταθεί στην πόρτα ενός εργοστασίου που γίνεται απεργία, εκτός των άλλων κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών και επιπροσθέτως για ακόμα μεγαλύτερη τρομοκράτησή μας και με χρηματικό πρόστιμο στην κρίση του δικαστηρίου…

7)   Το νομοσχέδιο της Ν.Δ. και του κ. Γεωργιάδη είναι σε βάρος μας γιατί δίνει την δυνατότητα στα αφεντικά με το πρόσχημα εάν έχουν ψηφιακή κάρτα εργασίας στην επιχείρησή τους να μην προδηλώνουν όπως οφείλουν μέχρι τώρα τις υπερωρίες και τις αλλαγές ωραρίου στο Πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Αυτή η απόφαση ευνοεί την συνέχιση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

Η δικαιολογία μα αφού…υπάρχει η ψηφιακή κάρτα είναι δυστυχώς για γέλια.

Η ψηφιακή κάρτα χωρίς επιτόπιους ελέγχους λίγα πράγματα μπορεί να προσφέρει.

Προφανώς μόνο ο κ. Υπουργός δεν ξέρει τί γίνεται σε μια σειρά εταιρείες.

Προφανώς μόνο ο κ. Υπουργός δεν ξέρει ότι στις 3 μας βάζουν να κτυπάμε την κάρτα ότι δήθεν σχολάσαμε αλλά δεν σχολάμε…

 

Ποιος θα το ελέγξει αυτό;