Η τέλεια χειροποίητη pizza από τον chef Στέφανο καριοφυλλη

1469

Συνταγή για 3 πιτσες. Για την ζύμη της πίτσας.

Υλικά

1) αλεύρι 0.0. 500γρ.

2) ξερή μαγιά 8γρ.

3) ζάχαρη. 7γρ.

4) αλάτι. 7γρ.

5) χλιαρό νερό 340γρ.

6) ελαιόλαδο. 12γρ. Διαδικασία στο κάδο ενός μίξερ , που θα χρησιμοποιήσουμε τον γάντζο , ξεκινάμε Πρώτο βήμα : προσθέτουμε το αλεύρι , την μαγιά και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά Δεύτερο βήμα : προσθέτουμε το νερό και το ελαιολαδο και αρχίζουμε να τα χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτά Τρίτο βήμα αφού τα χτυπήσουμε προσθέτουμε το αλάτι και τα χτυπάμε για αλλά δυο τρία λεπτά Τέταρτο βήμα : σε ένα μπολ που το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο βάζουμε το μίγμα μας και το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ένα θερμό μέρος να φουσκώσει για 2-3 ώρες Μετά χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε τρεις μπαλες αφού το ζυμώνουμε λίγο με το χέρι και το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για τουλάχιστον μια ώρα . Συμβουλή καλό είναι αυτή την διαδικασία για την ζύμη μας να την έχουμε κάνει την προηγούμενη μέρα έτσι ώστε να αφήσουμε την ζύμη μας όλο το βράδυ στο ψυγείο να ξεκουραστεί

Για την σάλτσα : υλικά

1) δυο σκελίδες σκόρδο.

2) 6 ντομάτες στον τρίφτη (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κονσέρβα ψιλοκομμένης ντομάτας).

3) ζάχαρη.

4) αλάτι.

5) Θυμάρι.

6) ρίγανη

7) πιπέρι

8 ) ελαιολαδο δυο κουταλιές τις σούπας

Διαδικασία : Πρώτο βήμα : βάζουμε μια κατσαρόλα να κάψει καλά

Δεύτερο βήμα: προσθέτουμε το ελαιολαδο το σκόρδο και το Θυμάρι τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά.

Τρίτο βήμα προσθέτουμε την ντομάτα Τέταρτο βήμα : μόλις πάρει βράση η ντομάτα προσθέτουμε την ρίγανη ,το αλάτι,το πιπέρι και την ζάχαρη τα οποία πρέπει να τα δοκιμάσουμε καθώς οι ντομάτες μας δεν έχουν πάντα την ίδια γεύση αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά προσέχοντας να μην πιάσει στην κατσαρόλα και η σάλτσα μας είναι έτοιμη Για την όταν θα την ψήσουμε θα πρέπει ο φούρνος μας να είναι προθερμασμένος στην υψηλότερη θερμοκρασία , θα πρέπει μέσα να έχουμε το ταψί που θα ψήσουμε την πίτσα μας έτσι ώστε να καίει καλά για να ψηθεί η πίτσα μας από κάτω . Θα ανοίξουμε την ζύμη μας θα βάλουμε επάνω σάλτσα και από πάνω το ιδανικό τυρί είναι ένας συνδυασμός από mozzarella και Gouda . Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι υλικά θελουμε από πάνω .

O chef μας πρωτεΐνη να ψήσουμε την πίτσα μόνο με τυρί και να την στολίσουμε μετά από πάνω με Ρόκκα ντοματίνια προσούτο και φρέσκια μοτσαρέλα!!!

Instagram: Stefanos Kariofyllis