Σούπα καλαμπόκι μια συνταγή του chef Στέφανου Καριοφυλλη

1588
Υλικά
1. βούτυρο 50γρ
2. Ένα κρεμμύδι λευκό σε κύβους
3. Μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4. Θυμάρι
5. Σελέρι σε κύβους 100γρ
6. Καρότα σε κύβους 100γρ
7. Πατάτα σε κύβους 300γρ
8. Καλαμπόκι κατεψυγμένο 1κλ
9. Νερό 600γρ
10. Γάλα 250γρ
11. Αλάτι
12. Πιπέρι
Διαδικασία
1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο , το κρεμμύδι , το σκόρδο και το Θυμάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι
2. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σέλερι , τα καρότα , τις πατάτες και το καλαμπόκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά
3. Προσθέτουμε το νερό και το γάλα και βράζουμε καλά μέχρι οι πατάτες να λιώνουν
4. Στην συνέχεια χτυπάμε την σούπα σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε.