Χούμους με παντζάρι από το chef Στέφανο Καριοφύλλη!!!

1710

Χούμους με παντζάρι που αν το δοκιμάσεις δεν θες να σταματήσεις να το τρως από το chef Στέφανο Καριοφύλλη!!!

Υλικά :

1)300 γρ ρεβίθια βρασμένα

2)2 κτλ σούπας Ταχίνι.

3) 1 λεμόνι

4). 1-2 Σκελίδες σκόρδο

5) 5-6 κτλ σούπας ελαιόλαδο.

6) 2 παντζάρια βρασμένα μικρό μέγεθος

7)αλάτι, πιπέρι.

Διαδικασία :

Πρώτο βήμα : βράζουμε τα ρεβίθια μας μέχρι να είναι έτοιμα , να μπορούμε δηλαδή να τα δαγκώσουμε και να είναι μαλακά .

Δεύτερο βήμα : κόβουμε τα παντζαρια μας σε μικρά κομματάκια , αν έχουμε αγοράσει ήδη βρασμένα , αλλιώς πρέπει να τα βράσουμε και αφού είναι έτοιμα , να τα καθαρίσουμε και να τα κόψουμε σε κομμάτια.

Τρίτο βήμα : σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τα ρεβύθια μας ,τα κομματάκια από το πατζαρι ,το χυμό από το λεμόνι ,το ταχίνι ,το σκόρδο και αρχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα μας

Τέταρτο βήμα : αρχίζουμε και βάζουμε τις κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι η υφή του χούμους να είναι αυτή που θέλουμε.

Πέμπτο βήμα : φτιάχνουμε την γεύση μας με αλάτι και πιπέρι

Ο σεφ μας προτείνει να το συνδυάσουμε με φρυγανισμένο ψωμί!!!

Καλή απόλαυση !!!

Instagram: Stefanos Kariofyllis