Χούμους με παντζάρι που αν το δοκιμάσεις δεν θες να σταματήσεις να το τρως από το chef Στέφανο Καριοφύλλη!!!
Υλικά :
1)300 γρ ρεβίθια βρασμένα
2)2 κτλ σούπας Ταχίνι.
3) 1 λεμόνι
4). 1-2 Σκελίδες σκόρδο
5) 5-6 κτλ σούπας ελαιόλαδο.
6) 2 παντζάρια βρασμένα μικρό μέγεθος
7)αλάτι, πιπέρι.
Διαδικασία :
Πρώτο βήμα : βράζουμε τα ρεβίθια μας μέχρι να είναι έτοιμα , να μπορούμε δηλαδή να τα δαγκώσουμε και να είναι μαλακά .
Δεύτερο βήμα : κόβουμε τα παντζαρια μας σε μικρά κομματάκια , αν έχουμε αγοράσει ήδη βρασμένα , αλλιώς πρέπει να τα βράσουμε και αφού είναι έτοιμα , να τα καθαρίσουμε και να τα κόψουμε σε κομμάτια.
Τρίτο βήμα : σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τα ρεβύθια μας ,τα κομματάκια από το πατζαρι ,το χυμό από το λεμόνι ,το ταχίνι ,το σκόρδο και αρχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα μας
Τέταρτο βήμα : αρχίζουμε και βάζουμε τις κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι η υφή του χούμους να είναι αυτή που θέλουμε.
Πέμπτο βήμα : φτιάχνουμε την γεύση μας με αλάτι και πιπέρι
Ο σεφ μας προτείνει να το συνδυάσουμε με φρυγανισμένο ψωμί!!!
Καλή απόλαυση !!!
Instagram: Stefanos Kariofyllis