Εκατοντάδες Κύπριοι τουρίστες επισκέφθηκαν το Διδυμότειχο

1927

Εκατοντάδες κύπριοι τουρίστες επισκέφθηκαν το τελευταίο διάστημα την πόλη του Διδυμοτείχου. Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στις ομορφιές του τόπου μας και γνώρισαν τις συνήθειες μας.

Διαβάστε τα όσα είπε ο κ.Παναγιώτης Φυδανάκης ο οποίος οργάνωσε το όλο εγχείρημα: 

Με μια εκδήλωση έκλεισε μια σειρά επισκέψεων από Κύπριους Τουρίστες που πραγματοποιήθηκαν στο Διδυμότειχο. Για περισσότερο από δυο μήνες, κάθε Τρίτη, έφταναν στην Πόλη μας δυο λεωφορεία με κύπριους επισκέπτες.
Μετά από την προβολή και προώθηση των μνημείων μας, των μουσείων μας, του πολιτισμού, της παράδοσης μας, της πλούσιας ιστορία μας αλλά και της γαστρονομίας μας στα τουριστικά πρακτορεία συμπεριλήφθηκε και το Διδυμότειχο στο πρόγραμμα τους με συνέπεια να φέρει αυτό το θετικό αποτέλεσμα.
Για τον λόγο αυτό αλλά και την συνεχεία που περιμένουμε για την επομένη σεζόν προσφέραμε στους επισκέπτες μας τοπικά προϊόντα και γαστρονομία με την συνοδεία της θρακιώτικης γκάιντας και με την παρουσίαση θρακιώτικων και βυζαντινών φορεσιών. Με τον τρόπο αυτόν αναδεικνύουμε και την φιλοξενία που μπορεί να προσφέρει ο τόπος μας, και οι άνθρωποι του. Έτσι ολοκληρώνεται η εικόνα του Διδυμότειχου και της περιφέρειας του, ως πόλος έλξης.
Η πρωτοβουλία «Φίλοι των μνημείων, των μουσείων, του
πολιτισμού, της παράδοσης, του Διδυμότειχου και της περιφέρειας» ¨Διδυμοτείχου Ανάδειξις¨, μαζί με τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Διδυμοτείχου “Το Κάστρο” και τον εύελπι καλλιτέχνη της γκάιντας Συμεωνίδη Γεώργιο συνεργάστηκαν για να προσφέρουν την αξέχαστη αυτή φιλοξενία όπως ομολόγησαν οι επισκέπτες. Τους ευχαριστούμε εκ καρδίας για την συνδρομή τους και ευελπιστούμε σε επόμενες συνεργασίες που στόχο θα έχουν την προώθηση και προβολή της εικόνας του Διδυμοτείχου και της Περιφέρειας.