Και στην Σαμοθράκη η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου

1551

Από την 1η Ιουλίου τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή το μεταφορικό ισοδύναμο, αρχικά σε 32 νησιά του Αιγαίου ανάμεσα τους είναι και η Σαμοθράκη.


Διαβούλευση με αντικείμενο το σχέδιο νόμου που θα εισάγει στις νησιωτικές κοινωνίες την εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Γιαννέλλη – Θεοδοσιάδη και το Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας Διονύση Τεμπονέρα και τη συμμετοχή των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού των νησιών της Ελληνικής Επικράτειας.

Το μέτρο θα αφορά την επιδότηση της διαφοράς της Ηπειρωτικής μεταφοράς ίσης απόστασης με την νησιώτικη μεταφορά ,ενώ σκοπός του είναι οι κάτοικοι της νησιωτικής Ελλάδας να απολαμβάνουν τιμές σε προϊόντα και μεταφορές ,όπως οι κάτοικοι της υπόλοιπης χώρας με επιδότηση κόστους.
Σε πρώτη φάση το μέτρο θα ισχύσει για τους μόνιμους κατοίκους ,ενώ εάν βρεθούν πόροι θα επεκταθεί και για οποιονδήποτε επισκέπτη.

«Υπάρχει το αρνητικό της αύξησης συντελεστών ΦΠΑ και μια σειρά άλλων μέτρων που θεσπίστηκαν φέτος τα οποία είναι σε μια προσπάθεια αντισταθμίσματος ,βέβαια αυτό το μέτρο έτσι όπως θα ισχύσει αρχικά δεν αντισταθμίζει την αύξηση του ΦΠΑ, ωστόσο είναι μια αρχή,» σχολίασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας και τόνισε :« χαιρετίζουμε το μέτρο ,το υποστηρίζουμε και το αξιολογούμε στα θετικά του υπουργείου.»

Πηγή